Drupal 8 konfigurációs logikája...

HF leon képe

Mostanában kezdtem el mélyebben belemászni a drupal 8-as modulok fejlesztésébe. Eddig főleg a már meglévőkből tanultam és ültettem át a logikát. Sok helyen lehet konfigurációt beszúrni a különféle plugin elemekhez. Viszont nem minden tiszta ezzel kapcsolatban.

El tudná valaki magyarázni a drupal 8 konfigurációs logikáját?

Szeretnék egy központi konfigurációs űrlapot létrehozni az adminisztrációs felület konfiguráció oldala alatt. Itt minden alapértelmezett konfigurációs beállítás megadható lenne. Ugyanakkor mezőformázókban és szövegtípus szűrőkben szeretnék egyes beállításokat egyedileg konfigurálni. Ez nem lenne kötelező és nem is tartalmazna minden konfigurációs lehetőséget.

Tehát az adminisztrációs oldalon megadnék mondjuk A, B, C, D konfigurációs pontokat "űrlapelemeket". A mezőformázóban lehetőség lenne az A, B, C konfiguráció testreszabására, míg a szűrőben a B és C lenne testre szabható. Amennyiben viszont nem kerülnek egyedi értékek megadásra, akkor az alapértelmezett konfigurációban megadottak szerint lennének beállítva.

Tehát fel tudná valaki vázolni nekem, hogy pontosan miként működik a drupal 8 konfigurációs rendszere, mi alapján dönti el, hogy például a mezőformázóból a formázóhoz szeretnék saját beállítást megadni, vagy a modul központilag megadott konfigurációját szeretném megváltoztatni?

Egy sematikus ábra sokat segítene, hogy miként képzeljem el a modul fő konfigurációjának beállítását és miként a mezőformázóét, vagy a szűrőét, illetve, hogy tudom ezeket a beállításokat beolvasni, módosítani?

A segítséget előre is köszönöm.

Drupal verzió: