Drupal 7 node id megváltoztatása

lucza képe

Kedves Drupal közösség!

Új Drupal 7 telepítés után megszeretném változtatni a node id automatikus létrehozását, hogy ne node/1-el kezdődjön , hanem pl. node/1500-al, mert egy Drupal 6-os adatbázisból szeretnék átemelni bizonyos oldalakat melyeknek ugyanolyan elérhetőségnek kell lennie. Sajnos a migráció nem jön össze, mert sok nem aktuális tartalom van benne. Nem meglévő oldal node id-jét szeretném módosítani, hanem hogy ne node/1 kezdődjön. Kérdésem az lenne, hol lehet ezt átállítani az adatbázisban, több lehetőséget is próbáltam eddig leírások szerint, de sajnos nem sikerült eddig.

Üdvözlettel: Viktor

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

Az adott node-okon használjatok útvonalat, esetleg automatikus átirányítással (globalredirect). Ezután ezt az útvonalat az új helyen arra a tartalomra teszed, ahova csak szeretnéd.
Nem javaslom a node id piszkálgatását.

0
0
szantog képe

Első olvasatra nem sok értelme van, amit akarsz. Nidet nem piszkálunk, hacsak nem egy advanced drupal vizsgán kapsz olyan kérdést, hogy hogyan csináljunk inkonzisztens drupal adatbázist.

Ámde! Felteszed a devel modulet, annak van egy devel_generate része.

Megadod neki, hogy generáljon pl 1500 story-t, és máris van 1500 nided. De továbbra sincs értelme. Az új oldalon megfelelően konfigurált alias simán elvégzi a dolgát, ha meg a régi oldalról akarsz tartalmakat átvenni migrálás (aka kódolás) nélkül, akkor ott a views_datasource, csinálsz egy json oldalt, az új oldalon meg a feeds modulllal importálod.

Vagy nem jól értem, amit szeretnél?

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

lucza képe

Tökéletesen jól értetted amit szeretnék, köszönöm a segítséget neked és nevergone-ak is, én is az útvonal álnevekre gondoltam elsőre, csak elkezdtem keresgetni és akkor találtam rá a nidek állítgatására, de "Nidet nem piszkálunk, hacsak nem egy advanced drupal vizsgán kapsz olyan kérdést, hogy hogyan csináljunk inkonzisztens drupal adatbázist.":-) most már értem miért nem sikerült:-)

Így már összeállt a fejemben a dolog és a kivitelezésen dolgozom. Drupal 7 alatt jó sok tartalomtípussal mezőkkel, responsive oldallal megoldva.

Köszönettel: Lucza Viktor

0
0