Drupal 6-ról, 6.1-re frissítés.

zsebtyson képe

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni, hogy hogyan tudok 6.0-ról 6.1-re frissíteni?
Sajnos Angol tudásom nem sok, és a kézikönyv sem mond semmit, és ahogy látom, régi verziókhoz készült.
Tehát egy sima frissítés lépéseit ha leírnátok, megköszönném........

üdv:zsebtyson

Pasqualle képe

mivel a 6.1 es csak hibajavito frissites ezert nem igenyel specialis (a kezikonyvben targyalt, verziofrissitesnel hasznalt) lepeseket

1. letolt 6.1
2. kicsomagol
3. felulir 6.0

0
0
pp képe

update.php-t azért érdemes lefuttatni.

pp

0
0
zsebtyson képe

Köszi a segitséget! Én is valami hasonlóra gondoltam, de gondoltam megkérdezem a nálam okosabbakat is...
Mégegyszer köszi!

üdv:zsebtyson

0
0
cworm képe

De felülírja a .htacces fájlt is, abba meg már nemtom miket irogattam át, azokat újra át kell írnom, nem?

0
0
nevergone képe

Miket irogattál át? Csak azért, mert én kb. egy éve nem nyúltam ehhez a fájlhoz, így nem tudom, miket kellett átirogatnod, mindenesetre vesd össze a kettőt.

0
0
cworm képe

Igazából a .htacces-t nem cseréltem le az újra, de talán csak a memória méretét írtam át benne (már ha itt is meg kell adni), de igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy mi van akkor, ha valaki nagyon átszerkeszti ezt a fájlját és aztán szó nélkül felülírja... Bár akik komolyan csinálják, azokkal ilyesmi talán nem fordul elő, én viszont még csak most ismerkedem a Drupallal és próbálgatom.:)

0
0
nevergone képe

Ott nem igazán állítasz memória-méretet, sem semmi mást (attól tartok, bele sem néztél), aki pedig módosítja, azt úgyis okkal teszi, és szerintem tudja, mit csinál... így a módosításait át tudja vezetni az új .htaccess fájlba is, amely amúgy elég ritkán frissül.

0
0
cworm képe

Amikor legelőször felraktam a drupalt és állandóan memóriagondokkal szarakodott, akkor rákerestem a problémára és találtam is egy oldalt, ami segített megoldani a gondokat:

http://drupal.org/node/31819

Ezért kellett beleírnom egy sort a .htaccess-be.

0
0
nevergone képe

A memória-limit -et a php.ini -ből lehet/szokás állítani, elég furcsa szolgáltatód lehet, ha ilyet engedélyez. Ez egyáltalán hány évvel ezelőtt volt?
(Amúgy egy sort átvezetni .htaccess -be frissítésnél nem nagy kunszt.)

0
0
aries képe

Ha nem modulból futtatod a PHP-t, akkor nem baj, ha ezt a felhasználó szabályozhatja, mivel a saját userének OS-szintű korlátaival fut a script.

0
0
cworm képe

Egyelőre localhoston próbálkozok, de van olyan magyar hostingoló, aki engedi a .htaccess szerkesztését (legalábbis én úgy látom, www.mediacenter.hu).

0
0
nevergone képe

Kevered a dolgokat, a .htaccess szerkesztését a legtöbb (normális) tárhely-szolgáltató engedi, de én eddig nem találkoztam olyannal, aki engedélyezte volna a PHP memóriafoglalásának változtatását abból a fájlból.
Most akkor mi is tulajdonképpen a kérdés?

0
0
cworm képe

Igazából akkor annyi lenne, hogy vajon ez a mediacenter.hu nagyobbra veszi-e nekem a memória méretét, de ezt tőlük fogom megkérdezni.:) Bocs, de elég láma vagyok még ilyen téren...

0
0
nevergone képe

Gondolj bele, milyen lenne, ha mindenki "csak úgy" beleírkálná, hogy mennyi memória kell neki (ismerve a felhasználókat, a tényleges igénynél kétszer annyit írnának) függetlenül attól, hogy a tárhelyet adó szerverben mennyi memória található, azon hány szolgáltatás és felhasználó osztozik, stb.

Szerintem elég korrekt a mediacenter, de nem fogják csak ezért megemelni neked a limitet... pontosan miért is kellene nagyobbra venni?

0
0
cworm képe

Én amikor ide a localhostomra telepítettem a drupalt, nem sokáig jutottam, mert mindig kiírta, hogy maximum memory size allowed exceeded vagy ilyesmi (fentebb linkeltem az oldalt, ami ezt megoldja), és azért kellett nagyobbra venni, mert az alap 8 mega nem elég neki (valahol máshol is írják itt a drupal.hu-n, hogy indulásnak minimum 20-30 mega kell). 6-os Drupal.

0
0
nevergone képe

A saját gépeden (localhost -on) azért könnyebben megemeled a PHP számára elérhető memória méretét a php.ini módosításával, nemde?
Amúgy a 20-30 mega szerintem inkább akkor szükséges, ha mindenféle (esetleg nem is túl hasznos) külső modullal pakolod tele a rendszert.

(Amúgy péntek éjjel van, szerintem menj bulizni.)

Ui.: Remélem azért érzed, hogy kissé offtopic lett a téma.

0
0
Milliomos képe

Akkor 5.16-ról 5.18-ra is ez érvényes. Jól értem?

0
0