"dinamikus" select

andrew képe

Sziasztok,

azt szeretném megoldani, hogy egy saját modulban deklarált tartalom típus beküldése során a formon elhelyezett két select egymástól függjön.

pontosabban a második tartalma az elsőben kiválasztottól függjön.

tehát pl:

tartalom beküldése, két select -> 1: ország 2: város
az elsőben kiválasztom, h milyen ország, a 2. select ezek után csak az ahhoz az országhoz tartozó városokat mutatja.

miként lehet ezt megoldani?

Doka képe

Itt van valami hasonló, jQuery-vel:
http://www.ubercart.org/jquery_dynamic_form/18

Doka

0
0
andrew képe

hm, nem rossz.

első nekifutásra kipróbáltam a kódot, sima oldal generáláskor remekül megy, valahogy össze kellene viszont heggeszteni a hook_form() -al.

megnézem mit lehet tenni, remélem megoldható.

addig is ha van valami további ötlet azt szívesen veszem!

köszi

0
0
andrew képe

átnéztem a kódot.

azért nem szimpi, mert itt a js -ben kell hogy benne legyen előre deklarálva a select -ek lehetséges tartalma (az összes variáció).

nem szeretném minden alkalommal dinamikusan generálni a js vonatkozó részét (mivel a lista dinamikusan változna /bővítenék, módosítanák, törölnének belőle/)

másrészről ha csak 2 ilyen select van és darabonként csak 100 elemmel számolok akkor az már nagyon sok generált kód lenne a felsorolásban és herótom van az ilyen js kódokkal telehányt forráskódoktól,

valami más és szebb megoldási lehetőség?

0
0
Illyés Edit képe

Active Select, de modult kell rá írni, nem egy drag-and-drop megoldás...:) Valahol mintha a CCK is használná, de nem emlékszem pontosan, nem tett rám jó benyomást és villámgyorsan leszedtem...:)

0
0
andrew képe

köszi!
du folyamán még átnézem a kódját meg kipróbálom, h miként tudom a saját modulomba implementálni a funkcióit...

tapasztalatokat majd jelzem! :)

0
0
Illyés Edit képe

Közben eszembe jutott, hogy mi volt a CCK-s megoldás: Content Taxonomy. Csúnya hibaüzenetket dobott és nem volt kedvem belemélyedni, azért szedtem le. Most látom a CCK oldalán, hogy nincs rendben a Views kompatibilitás, valószínűleg az okozta a problémát nálam is.

0
0
Doka képe

Nekem az volt a problémám a CCK-Content Taxonomy változattal, hogy csak akkor működött a kiválasztás, amikor új node-ot vettem fel, vagyis meglévő tartalmak közti szűrésre nem sikerült rábírnom.

Az jQuery-s dinamikus form olyan amilyen, de több szótár alapú szűrésre tudom használni.

Van arra CCK-s megoldás arra, hogy meglévő tartalom több szótár alapú szűrésére lehessen a Content Taxonomy-t használni?

Doka

0
0
Illyés Edit képe

Van arra CCK-s megoldás arra, hogy meglévő tartalom több szótár alapú szűrésére lehessen a Content Taxonomy-t használni?

Nem, erre a Views 'Exposed filters' beállítása való. Vagy a részletes keresés ;)

0
0
aries képe

Felül kell bírálni a forms api validation-jét, vagy az AHAH modult kell használni

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
pp képe

andrew képe

köszi pp, ez már igen.
rögtön implementálom is és majd bemutatom az eredményt! :)

0
0
Doka képe

A megoldás szuperül működik nekem Firefox-ból, de Explorer-ben üres marad a 2. lista. A formproba_data függvény javasolt tesztje (formproba/data/1) az Explorer-ben is rendben lefut.

A probléma a böngészők és beállításaik környékén lehet, vagy esetleg a megoldásban?

Köszönöm,
Doka

0
0
pp képe

Nem teszteletem IE-ben, csak reméltem, hogy működik. Ki kell tesztelni, hogy megkapja-e az adatokat, és ha igen, akkor lefut-e rendesen. Mivel most csak egy virtual masinán van IE-m és csak alertekkel tudok hibát keresni ie-n ezért örülnék, hogy ha valaki más rászánná az időt és kitesztelné. Egy korsó sört fel tudok ajánlani! ;)

pp

0
0
Anonymous képe

Az megoldható, hogy pl. országok->városok->címek hármas selectnél az országok értékének változása esetén a címek select is aktualizálódjon? Az országok->városok ill. a városok->címek dinamikus változtatása tökéletesen működik .

0
0
aries képe

Igen, meg.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
Anonymous képe

Köszönöm kimerítő válaszod. Erőt adott az újabb próbálkozásokhoz.

0
0
aries képe

Nem értem a problémádat, arra válaszoltam, amit kérdeztél.

Hogyan kérdezzünk okosan:
http://mindworks.hu/smart-questions_hu.html

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
Anonymous képe

Már az első válaszodból kiderült, hogy nem érted a problémámat, különben nem ezt válaszoltad volna :)

Nem ismerem ezt a fórumot, rangsorolódnak itt a felhasználók a hozzászólások száma alapján? Pont növelőnek jó volt a pontatlan kérdésre adott pontos válasz.

Átfogalmazva a problémát, hogy mindenki megértse: nekem úgy tűnik, hogy a javascript által történő $options feltöltését nem érzékeli változtatásnak, ezért nem fut le a .change() (talán, mert nem kerül semmi a $_POST változóba), ami a következő (harmadik) select opcióit töltené fel.

1-2. kérdés: Tényleg ez a probléma oka? Ha igen, mi a megoldás?

3. kérdés: Drupalban hogyan lehet megadni, hogy az egyik opció legyen a kiválasztott (default) módosított megjelenítéskor? A $default_value a form megadásakor működik, de hogyan lehet ezt később módosítani? Az említett példában az elsődleges select módosításakor a javascript részben meg tudtam adni, hogy melyik legyen a másodlagos selectben a "selected" opció, de ezt a php kódban (drupalban szabványos megoldással) szeretném megtenni.

0
0