Debug

morfie képe

Sziasztok!

Most kezdtem el a drupalt tanulni és mivel kezdő vagyok sok hibát is csinálok, és eléggé hátráltató az, hogy hibaüzenetek helyett csak fehér képernyőt látok, milyen debugolási lehetőségek vannak drupalban? Vagy be lehet állítani, hogy kicsit bőbeszédűbb legyen?

Köszi a válaszokat!

Nagy Gusztáv képe

Nem kell debuggolni, a fehér halálnak kizárólag a php_memory_limit alacsony értéke az oka. Ezt tudod ellenőrizni az Állapot jelentés oldalon. Moduloktól függően minimum 64Mb kellene.

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

Hol próbálkozol? Jó lenne feltenned egy XAMPP-ot mert ott Te tudod állítani a PHP környezetet, ami a hiba forrása. Tehát nem a Drupallal van a baj itt, hanem a PHP környezettel. Elfogyott a memória valószínűleg.

pp

0
0
morfie képe

Érdekes, hogy ezt írjátok mind2en mert a kódom tényleg hibás volt php szintaktikai hibás, és ahogy kijavítottam jó lett. Távoli debian webszerveremen fejlesztem egyébként.

Probáltam a gépemen is XAMPP -el, de a drupal nagyon érdekes hibákat írt folyamatosan és még nem raktam fel rá hozzá semmit én ezt a windows számlájára írtam és a / \ különbségre.

Ja és megnéztem php_info()-ban: memory_limit 128M

0
0
pp képe

Egy alap Drupalnál nem szokott más okozni ilyet, mivel nem írtad, hogy fejlesztesz, ezért nem is gondolhattunk másra... Ha meg fejlesztesz akkor ez miért kérdés? :P

pp

0
0
morfie képe

Mivel a fejlesztési rovatba írtam, gondoltam nem is lehet kérdés, hogy én fejlesztek.

De nem fogalmaztam pontosan, szóval saját modult fejlesztek :)

Szóval akkor, hogy debuggoljak?:)

0
0
fox mulder képe

Ha modulban szintaktikai hibát követek el, a hibaüzenet nálam mindig megjelenik (semmi más, csak az). Szóval elvileg meg kéne jelennie.

...de a drupal nagyon érdekes hibákat írt folyamatosan...

Erről írnál egy másik témában? Gyanús, mert a Drupal nem szokott csak úgy "érdekes" hibákat kiírogatni.

UI.: Ha a Drupal-on belül (a saját modulodban) szintaktikai hiba van, akkor azonnal leáll a szkript futása, nem? Hogyan tudná ezt maga a Drupal lekezelni (hiszen leállt)? Én körülnéznék a php.ini-ben.

0
0

Fox Mulder

morfie képe

Tényleg nagyon szépen írja a hibákat felraktam egy új xammpot és abban szépen írta a hibákat akkor a másik gépen valami nem ok a php.ini-mben.

Viszont az Xammp-ban már a drupal telepítésnél ilyen hibát ír többek közt:
warning: Parameter 3 to block_user() expected to be a reference, value given in C:\xampplite\htdocs\drupal\includes\module.inc on line 450.

0
0
pp képe

Egyrészt ez már nagyon nem Drupal kérdés. Másrészt a google-be beírva az első találat: http://drupal.org/node/525856

Hogy a homály is oszoljon, a PHP-nak meg lehet mondani, hogy a hibaüzeneteket hova küldje, másrészt azt is meg lehet mondani neki, hogy milyen hibákat jelezzen.(notice, warning, error) Ha nem használunk semmilyen nyomkövető eszközt, akkor a fejlesztői szerveren a kimenetre nyomjuk a hibákat éles rendszeren pedig egy log-ba, hogy ne zavarja a felhasználót a dolog. Te egy éles rendszeren próbálgattad a Drupal-t. Itt jól volt beállítva mert nem láttad a hibákat. A fejlesztői rendszered szintén jól van beállítva, hisz a hibákat kiírja a kimenetre. A hibát tehát ne máshol keressük most. Fogadjuk el tanulnunk kell még. Ajánlom egyszer fuss végig a php.ini beállításain.

pp

0
0
morfie képe

Köszönöm a segítségeket!

0
0