D9.5 => D10

nakos képe

Kedvtelésből foglalkozom saját weboldalam fejlesztésével. Az alábbiakban kérném segítségedet. Mit kellene tennem.

D9-ről szeretném D10-re fejleszteni a weboldalam. Ehhez az "Upgrade Status" modul segítségével végeztem egy ellenőrzést. Mindent rendben talált.
Az upgrade-t a "composer update "drupal/core-*" --with-all-dependencies" paranccsal próbáltam telepíteni.

Az upgrade nem sikerült. Az alábbi hibák jelentek meg:
- The "fxp/composer-asset-plugin" plugin (installed globally) was skipped because it requires a Plugin API version ("^1.0") that does not match your Composer installation ("2.6.0"). You may need to run composer update with the "--no-plugins" option.
- The "grasmash/composerize-drupal" plugin (installed globally) was skipped because it requires a Plugin API version ("^1.0.0") that does not match your Composer installation ("2.6.0"). You may need to run composer update with the "--no-plugins" option.
- Package doctrine/reflection is abandoned, you should avoid using it. Use roave/better-reflection instead.
- Package symfony/debug is abandoned, you should avoid using it. Use symfony/error-handler instead.

A Composer verzió száma: 2.6.5 2023-10-06 10:11:52
Előre is köszönöm, ha szabadidőtökből szentelnétek egy kevés időt problémám megoldásában.
Üdvözlettel: Nagy Ákos

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon upgrade_status.png37.03 KB
Balu Ertl képe

Szia! Köszönjük a kérdést, jó látni, hogy valaki már bátran használ Composer-t és D10-et is.

  1. Pontosan melyik 9.x alverzióról frissítesz?
  2. Az 1. és 2. pont ugyanarra utal: a Composer-hez lehet írni bővítményeket és ezeknek a külsős pluginoknak a működési módja változott 1.0-ról 2.0-ra. Ha például a drupal/recommended-project projektsablonra építve indítottad annak idején, akkor az a 9.3.14-es és 9.3.15-ös verziója között váltott. Neked mi szerepel a composer.lock fájlod legvégén? Ha már 2.0, akkor szerintem nyugodtan próbáld meg az üzenetben is javasolt kapcsolóval kiegészítve: $ composer update "drupal/core-*" --with-all-dependencies --no-plugins.
  3. A 3. és 4. ponttal („Package szallito/csomag is abandoned…”) nagy valószínűséggel nem kell foglalkoznod. Ha nem te magad igényled őket a saját projekted gyökerében a composer.json fájlban, akkor ezek közvetett függőségek, automatikusan cserélődni fognak, amint újabb verziója települ annak a csomagnak, ami igényli őket.
0
0
nakos képe

Szia Balu!
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal.
= A 9.5.11 verziót próbálom 10-es verzióra frissíteni.
= A composer.lock fájlban az utolsó záró } előtti sor: "plugin-api-version": "2.6.0"
>> A javasolt frissítési módot használva (melyet a leírások olvasgatása alapján már én is többször próbáltam) annyi történik, hogy egy symfony/http-kernel (v4.4.50 => v4.4.51) frissítés történik és összeomlik az oldal. Sikerült mentésből vissza állítani.
>> Ha elhagyom a --no-plugins kiegészítést, akkor a symfony/http-kernel (v4.4.50 => v4.4.51) frissítés megtörténik és az oldal is működőképes marad. Azonban az alaprendszer frissítése 10-es verzióra nem történt meg.
= Nem kértem külön függőségeket a rendszertől, csak a közösségi modulokat használtam.

Milyen más módot használjak? Írjam egyszerűen felül a core könyvtárat? Ilyenkor hogy alakul a composer.json fájl és composer.lock fájl (ez nálam 7003 sor - nem hosszú ez egy kicsit?). Segítene a composer.json fájl ismerete?

Üdvözlettel:
Nagy Ákos

0
0