D8 alfa verziók fordíthatók?

Balu Ertl képe

Akad mostanság némi ráérő szabadidőm, amit szeretnék a közelgő D8 támogatására fordítani, ezért kérdezném a gyakorlottabbakat és/vagy fordítás adminokat, hogy alfa állapotú főverzió stringjeivel érdemes foglalkozni? Mennyire esélyes, hogy fognak még változni, kikerülnek belőle, ezáltal a fordítás kárba vész?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

Szia!

Érdemes a béta verziót megvárni, mert annak az egyik kritériuma az, hogy utána sztringek már lehetőleg ne nagyon változzanak. Szerintem nagy részük már most sem fog, de azért jobb nem dolgozni feleslegesen.
Ha van kedved fordításra, szerintem érdemes egy népszerűbb contrib modulnak nekiugranod, esetleg pótolni a hiányzásokat. Tippeket szándékosan nem adok, nem szeretnék részlehajlónak tűnni.

2
0
Balu Ertl képe

Köszi Nevergone a választ, akkor keresek a Top 100-as listán olyat, amit közelebbről ismerek és foglalkozom azzal.

Azt egyébként lehet tudni/sejteni, hogy a D8 béta mikorra várható? Nézegettem a release plan-t, de számomra nem volt elég világos.

3
0
nevergone képe

Ha esetleg van még kedved és időd fordítani, ez a lista hasznos lehet neked: https://drupal.org/project/usage

A fordításokat pedig köszönjük, nagyban hozzájárulnak a rendszer hazai terjedéséhez.

1
0
Balu Ertl képe

Hátha valaki a jövőben kérdezné: az l.d.o-n a magyar csapat nyitóoldalán (https://localize.drupal.org/translate/languages/hu) a core verziók alatt szintén kilistázza a Top20 contrib modult, most összehasonlítottam, és nagyjából meg is egyezik a Nevergone által linkelt összesítéssel. Gondolom, erre a húsz modulra kellene először összpontosítanunk, ugye?

(Legalábbis a Mozilla-súgók fordításánál is valami Pareto-szerű eloszlás van, a leglátogatottabb 20% teszi ki a forgalom 80%-át. )

1
0
Balu Ertl képe

Közben “megválaszolódott” a kérdésem: Webchick ebben a tvittjében optimistán számol: naponta egy blokkoló issue-t meg kellene oldani, hogy márciusra béta állapotba érjen a D8.

https://twitter.com/webchick/status/418880453894868992

1
0