D7 webform textarea mérete nem állítható be

Luigi.hu képe

Létrehoztam egy űrlapot, amelyhez hozzáadtam egy textarea-t, de bármekkora szélességet állíttok be neki, mindig maximális lesz a mérete.

Firebug szépen mutatja, hogy a "modules/system/system.base.css"-ben a ".form-textarea-wrapper textarea"-nál a "width: 100%;" okozza ezt a problémát. Ha kitörlöm ezt az értéket a Firebugban, akkor textarea mérete a beírt értékű lesz.

Új Drupal 7.14 és Webform 7.x-3.18 telepítésem van, a standard Bartik 7.14 témát használom.
Találkoztatok-e már ezzel a problémával és persze mi lehet rá a megoldás - anélkül, hogy a pici macskáknak bármi bántódása lenne? :-)
Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

css-ből kell beállítani :-)

3
0
Luigi.hu képe

esetleg egy picit részletesebb megoldást is lehetne? :-)
Köszi.

0
0
szantog képe

Ennél részletesebb nincs: http://www.tutorial.hu/html5-es-css3/

3
-1

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Luigi.hu képe

amit mondasz, de nem a css a kérdés, hanem vmi Drupal specifikus info kellene.
A problémás css a "modules/system/system.base.css" ".form-textarea-wrapper textarea" része, ahol a "width: 100%;" kitörlése nyilvánvalóan megoldaná ezt a problémát, de nem vagyok macskagyilkos core módosító, :-) ezért vmi elegáns megoldást szeretnék, magyarán nem tudom, hogy konkrétan melyik css-t módosítsam, talán a template-t?
Ennyi info tényleg elég nekem, azután már a css részt megoldom. :-)

0
0
Geva képe

felülírni egy későbbi definícióval,
ez a css ismeret.

1
0
Geva képe

átemelheted a modul stílusfájlját is a saját sminkedbe(EZ DRUPAL SPECIFIKUS), azonos névvel - pl a gyári smink egy létrehozott alsminkjébe - és abban már törölheted a definíciót
...egy ilyen egyszerű problémára nem érdemes időt vesztegetni :-)
...puskával verébre meg
...ezt is tuti ismered :-)))))

0
0
Luigi.hu képe

mint a legtöbb probléma - utólag valóban vicces a kérdés. :-)

0
0
aboros képe

az aktuális smink css filejai kerülnek utoljára a kimenetbe. ez azt jelenti, hogy minden amit oda írsz, felülírja a korábbi css fileokban definiált dolgokat. két egyforma pontos célzás közül az utóbb definiált felülírja az előbbit. ha van a system.base.css -ben egy .valami-kivalaszto célzás, ami beállít mondjuk egy hátteret, akkor a te sminked valamelyik css -ében egy ugyanilyen .valami-kivalaszto célzás ha szintén beállít egy hátteret, az utóbbi lesz érvényes.

2
0

-
clear: both;

Luigi.hu képe

hogy itt mi a "feldolgozási" sorrend, így egy új "width: auto;" az aktuális sminkben helyrerakja az egészet.
Tudom ez nem bug, hanem feature, :-) de azért én kivenném azt az eredeti kódból, hogy működjön a textarea-nál beállított szélesség értéke, és ne kelljen emiatt a sminket módosítani.
Köszönöm neked is.

0
0