D7 térkép?

Luigi.hu képe

Szeretnék egy interaktív térképet beilleszteni a kapcsolatfelvételi űrlaphoz D7 alatt, magyarán, hogy megmutassam hol van pl. egy bolt, emiatt nincs szükség sokat tudó, nagyméretű modulra.

A legegyszerűbb a Location Map modul, mivel még Google API kulcsot sem kell hozzá létrehozni, de a térképét nem lehet beilleszteni egy szövegbe, hanem csak különálló oldalon lehet azt megjeleníteni, ezért ez a modul kiesik.

A GMapEZ is egy kisméretű modul ami emellett még nagyon sokat is tud, csak egy gond van vele, olyan kódot kell beilleszteni az oldalra, ahol egy "div"-en belül "a" tag van, amit viszont azonnal kitöröl a tinymce.
Ez egy minta a kód:
<div class="GMapEZ GLargeMapControl GMapTypeControl GScaleControl GOverviewMapControl"
style="width: 300px; height: 350px;">
<a href="http://maps.google.com/maps?ll=41.092104,-85.144740&amp;spn=0.006130,0.0...
</a>
</div>

A tinymce.com sok infod ad arról, hogyan lehet valid element-et hozzáadni (pl. div[id|class|style] a WYSIWYG beállításoknál), de a fenti problémára nem találtam megoldást az elmúlt sok órás kereséssel.
Kérdés, hogyan lehetne ezt a tinymce-ben engedélyezni, validdá tenni?

Persze vannak más modulok is, sokat használtam már a legnépszerűbb GMap Module-t, ami még sajnos dev D7 alatt, és ha lehet ilyen egyszerű feladatra ne kelljen már egy ekkora méretű modult feltenni. :-)

Az OpenLayers vonal is szóba jöhetne, ami városok esetén több infot is ad a Gmapnél, viszont kisebb településekről nincs semmi infoja és ez is egy veszettül nagy modul.

Tudtok-e a fenti feladatra D7 alatt működő jó megoldást?
Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Meglepődnék, ha ezt a tiny csinálná öntörvényűen, az, hogy "diven belül a " = törlés lehetetlen.
1. Mi van akkor, ha tiny nélkül szúrod be.
2. Hogy működik az a GMapEZ?
3. Mi a baj a dev modulokkal?
4. Az openlayers semmilyen infot nem ad, az egy megjelenítési eszköz, vagy mire gondolsz?

"Szeretnék egy interaktív térképet beilleszteni a kapcsolatfelvételi űrlaphoz D7 alatt, magyarán, hogy megmutassam hol van pl. egy bolt, "
define interaktív?

Amit írtál, nekem az jött le, hogy kell egy térkép, rajta egy ponttal, hogy hol a bolt, vagy ez mitől interaktiv?

Ha létezik konkrét embed code, amit bármilyen térképszolgáltató ad egy egyszerű térképenpont jellegű megoldáshoz, akkor csak egy full html kell.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Luigi.hu képe

1. Ha létrehozok egy új szövegformátumot tinymce nélkül és abban szerkesztem az oldalt, akkor természetesen megmarad az eredeti html kód. A hátránya ennek az, hogy a user a WYSIWYG editorral könnyebben tudja a szöveget módosítani, mint html-ben. :-)
Tehát a kérdés az, hogyan lehet ezt a valid element-et hozzáadni a tinymce-hez (mint pl. div[id|class|style]).

2. A GMapEZ igen egyszerű, miután feltelepítetted és van egy a Gmap API kódod, akkor csak a fent div + a kód + cím vagy latitude vagy longitude + néhány vezérlő kód segítségével nagyon sokféle módon illeszthetsz be Google térképet bárhová.
Erről bővebben itt lehet olvasni.

3. Volt amikor rákényszerültem dev modul használatára, mert nem volt más, de van bennem némi óvatosság, ha nem "játszós" oldalt készítek, ezért jobb lenne egy "kész" verzió.

4. Igazad van, az Open Streetmap-re gondoltam.

5. Interaktív térkép az nem egy lementett és beillesztett térkép képe, hanem olyan mint pl. az egyik legfrissebb oldalunkon Efitness Zugló.

6. Eddig a Gmap modult használtam, ott ez egyszerű, de most vmi "Drupal modulon kívüli" megoldásra gondoltál, mint pl. gMap jQuery Plugin?

A kérdés tehát az, hogy van-e vmi kisméretű D7 modul, ami egyszerű gmap térképet tud megjeleníteni és nem dev az állapota.

Ha nincs a GMapEZ-en kívül még ilyen, akkor a kérdés az, hogyan lehet a "div + a kombót" valid element-ként hozzáadni a tinymce-hez?
Köszönöm.

0
0
szantog képe

Neked ezt a kódot kell megetetni az editorral:
<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="ketbaromihosszulinkamittöröltemhogyneverjeszetadhut"></iframe><br /><small><a href="ketbaromihosszulinkamittöröltemhogyneverjeszetadhut" style="color:#0000FF;text-align:left">Nagyobb térképre váltás</a></small>

http://maps.google.com/help/maps/getmaps/plot-one.html

Na igen, itt jön képbe a valid elements, de az nem a divben a-t jelenti, az ugyanis abszolút valid alapból, hanem az iframet. Egy gyors keresés után látszik, hogy másnak is hiányzott ez már, majd mielőtt szívrohamot kapnánk a pirosló dev verziók láttán, belenézünk a kódba, és láthatjuk, hogy ez bizony faék egyszerűségű, szimpla wysiwyg plugin, amit csak be kell kapcsolni a wysiwygh templatehez, és máris hozzácsapja a validelementsekhez amit nekünk kell.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Luigi.hu képe

feltesz az ember egy kérdést és teljesen másféle megoldást kap rá, mint amire számít. Így már érthető, hogy mit értettél az "embed kód" alatt, tényleg ez a legegyszerűbb megoldás egy ilyen egyszerű térkép beillesztése esetén.

Egyet nem értettem, hogy miért is volna szükség a WYSIWYG IFrames modulra, mivel ez anélkül is beállítható:
Ha szerkeszted az adott Wysiwyg profilt, akkor TinyMCE esetén pl. a Full HTML szövegformátumnál a CSS résznél a "Block formats" mezőbe berakhatod a modulban található kódot, ami iframe[src|width|height|frameborder|scrolling] volt, így a TinyMCE nem fogja ezután kitörölni az ilyen Html kódot.

Csak egy érdekesség, ami ehhez kapcsolódik: a TinyMCE alapbeállításában nem érhető el a H1 tag, de a fenti CSS részen a "Block formats" mező módosításával ez könnyen orvosolható: p,address,pre,h2,h3,h4,h5,h6 -> p,address,pre,h1,h2,h3,h4,h5,h6

Köszönöm a segítségedet, szerintem ez a gmap megoldásod másoknak is hasznos lesz majd.

2
0