D7 költöztetése localhost-ról

zsigagabesz képe

Sziasztok.

Nem rég kezdtem áttérni/foglalkozni a Drupal-ra. Localhoston elkészült az oldal amit, próbálnék átköltöztetni a tárhelyre. Sok leírást olvasgattam (amik még általában a 6.x verziókról szól), de nem igazán jött össze a telepítés a tárhelyen.

Amíg rá nem jövök a menetére addig localhost-ról (http://localhost/drupal/) próbálgatom másik localhostra (http://localhost/tarhely/) telepíteni az egyszerűbb, gyorsabb változtatások és beállítások érdekében.

A problémáim a következők:
- A helyi gépen az adatbázis név különbözik a tárhelyen lévőtől (a tárhelyen az adatbázis neve: azonosító_adatbázisnév)
- Exportáltam egy fájlba az eredeti adatbázist (drupal), amit importáltam egy új - a tárhelynek megfelelő - adatbázisba (tarhely_drupal)
- A Fájlokat átmásoltam egy másik mappába
- A settings.php-ben átírtam az adatbázis nevét ("drupal"-ról "tarhely_drupal"-ra)
- Amikor meghívom az új oldalt a böngészőben (http://localhost/tarhely/) egy fehér lap jelenik meg, hibaüzenet nélkül.
- Ha a settings.php-ben visszaírom az adatbázis nevét akkor működik tökéletesen

Nem tudom hol lehet a gond, ehhez kérném segítségeteket.

Gábor

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
zsigagabesz képe

Sikerült összehoznom. A fehér betöltődő oldal sok helyen előjött, a korábbi bejegyzéseket nézegetve. Általában memória-hiány okozta, de nálam nem az volt a gond.
Furcsa volt, hogy két azonos tartalmú adatbázisnál az egyikkel működött a másikkal nem (a settings.php fájlban mindig az aktuálist adatbázist írtam be).
Azon voltam, hogy biztos az adatbázissal van valami,és bejött. Nem volt jó az adatbázis exportálás. A beállításokat nem ismerem az exportálásnál, azokhoz nem nyúltam kivéve egy helyen -amit egy ismerősom mutatott - exportálás típusánál én UPDATE-re állítottam INSERT helyett. Miután megcsináltam az exportálást alapbeállítáokkal (nem hallgatva az ismerősömre), majd azt importáltam egy új adatbázisba, ÉLETRE KELT az oldal.

Gábor

0
0
eMeLA képe

Érdekes. Mindig tanul valami újat az ember... Köszönöm

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu