D7 → D10 migráció

Norbertó képe

Sziasztok!
Van egy honlapom amire jelenleg D7 van telepítve. Van rajt egy kis webáruházam ami Ubercart modullal működik. Szeretnék D10-re váltani. Hogyan tudom a termékek(kb.10 darab) és felhasználók(vásárlók) adatait a D10-be migrálni?
Van valamilyen modul a D7-re amivel le tudom menteni az adatokat?
Láttam, hogy van a D10-ben Migrate modul gyárilag, azzal kellene kapcsolódnom valahogy a tárhelyem adatbázisához?
Bocs a tudatlanságomért, csak egy hobbista vagyok...
Köszönöm előre is!

Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

A Drupal főverziók közötti migrációs folyamatáról részletes leírást itt találsz: https://www.drupal.org/docs/upgrading-drupal

Nagyon leegyszerűsítve ez a valóságban úgy néz ki, hogy egymás mellett párhuzamosan fut a régi és az új webhely, és az új „beleolvas” a régi adatbázisába, annak meghatározott tábláinak adott mezőinek értékét veszi ki, alakítja át (ha szükséges) és tárolja el a sajátjában. Körültekintő tervezés és alapos előkészítés szükséges, hogy minden gördülékenyen menjen, de szerencsére újrakezdhető, így egy esetleges adatvesztés kockázata csökkenthető.

Az általad leírt felépítésű webhely esetén a felhasználók adatainak áthozása indokolná a migrációt (azaz hogy a régi jelszavaikkal léphessenek be az új webhelyen is). Ami viszont a webáruház funkcionalitást illeti: az Übercart (https://www.drupal.org/project/ubercart) támogatása megszűnt és a Commerce használata ajánlott helyette, mivel az aktívan fejlesztett, ezért professzionálisabb e-kereskedelmi megoldásokat kínál. Bár csak kevés termékről van szó (aminek a kézi áttöltése egyesével valószínűleg gyorsabb lenne), de mivel a felhasználóadatok miatt úgyis szükség lesz migráció lefuttatására, ezért a többi, webáruházzal kapcsolatos adatfajta (pl. rendeléselőzmények, kiszállítások, elhagyott kosarak, stb.) átvitele is megfontolandó. Itt találsz egy bemutatóvideót az Übercart→Commerce migrációról:

https://drupalcommerce.org/user-guide/migrating-ubercart-stores

0
0
Norbertó képe

Köszönöm a válaszod!
Akkor sajnos lemondok a Ubercartról megpróbálkozom a Commerccel.

Ha jól értem akkor a működő D7 mellé feltelepítek egy másik mappába egy D10-et és a Migrate modullal rávarázsolom valahogy a felhasználók adatbázisát? Akkor gondolom a D7 nem fog tovább működni vagy párhuzamosan mehet mindkettő?
Bocs de még ilyent nem csináltam...

0
0