dátum típusú formból mentés adatbázis dátum mezőjébe

nevergone képe

Sziasztok!

A Form API segítségével létrehoztam egy dátum típusú mezőt, amelynek az értékét szeretném elmenteni egy adattábla dátum típusú mezőjébe. Viszont sehogy sem akarja az igazságot, pedig már innen is bevetettem szinte minden cselt.
Már lassan ott tartok, hogy inkább szöveges mező lesz, aztán JS Calendar -ral kitöltik, viszont attól tartok, hogy így sem úszom meg a nehezét, amely az INSERT INTO ... körül zűrzavarban jelentkezik.

Valaki esetleg tudja a megoldást?

nevergone képe

Felmerült az is, hogy két időpont vizsgálatához (időzóna, ilyesmi nem kell) érdemes -e a dátum típussal szórakozni a Form API -ban és az adatbázisban, vagy legyen mindkettő szöveges, és majd a PHP segítségével vizsgálgatom őket?

0
0
nevergone képe

Mivel nem találtam más használható megoldást, megpróbálkozom azzal, hogy szöveges formban kérem be a dátum értékét, és szöveges típusként mentem el az adatbázisban. Valószínűleg ez kissé bonyolítja majd a PHP kódot, de valamit valamiért.

0
0
nevergone képe

Csak halkan megkérdezem: erre esetleg van valakinek valami ötlete?

0
0
Sweetchuck képe

Megfigyeléseim alapján a Drupal-ban a dátumok egész számként kerülnek az adatbázisba (INTEGER). Szerintem praktikus. DB független, és az adatbázisoknak nagy számú beépített datetime kezelő függvényeik vannak.

0
0
nevergone képe

Mindenképpen praktikus, de a megadott dátumot külön szeretném elmenteni egy adott adattáblába. Némi problémát okozhat még, hogy rühellem az SQL -t, ezért igyekszem minimálisra szorítani a használatát, de ez nem mindig egészséges, sőt.

0
0
Sweetchuck képe

Esetleg érdekel egy olyan element aminél választható az óra, perc másodperc is?

0
0
nevergone képe

Csak akkor érdekel igazán, ha ezek opcionálisan választhatóak. Alapvetően az év-hónap-nap elég lenne.

0
0