CSS parajelenségek 4.7.5-re frissítés után

Anonymous képe

A menő-manó Drupal kóderek szeretnek azon viccelődni, hogy a sminkelők milyen béna PHP programozók. Nos, ezt fordítva is elmondhatjuk, elég csak a /misc könyvtárban található drupal.css nevű műalkotást megtekinteni. ;)

Ráadásul a 4.7.5-ös verzióban megváltozott a drupal.css, amiről hozzám legalábbis semmiféle tájékoztatás nem jutott el, pedig hetente 1-2 alkalommal meg szoktam nézni a Drupal.org címlapját. Ezért csak most vettem észre, hogy néhány általam gondozott honlap eldugott helyein egyes dolgok rosszul jelennek meg. Eltartott egy ideig, amíg rájöttem, hogy a drupal.css a bűnös, konkrétan a .book-navigation stílusok.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy hogyan fogják a látogatók megkapni az új CSS-t. A smink letöltését kikényszeríthetjük, ha átnevezzük a sminkünket, de mi a teendő a drupal.css fájllal? Nálam az IE6 pl. következetesen a régi fájllal dolgozott, csak Ctrl+F5-tel tudtam rávenni az új verzió letöltésére.

Fórum: 
pp képe

Én azt tenném, hogy a szükséges css szabályokat a style.css végére odatenném egy megjegyzés kíséretében, hogy ezek nem olyan szükségesek az idő múlásával törölhetőek. Ezek a szabályok aztán jól felül írják a drupal.css-ben található szabályokat (amikhez amúgy sem nyúlunk ;)) mivel a style.css a drupal.css után van beimportálva. Az meg hogy egy szabály kétszer is előfordul és ugyan az már semelyik böngészőt nem zavarja. (gondolom ez egy olyan híres webdizájner utolsó mondat lehet...;))

Innentől visszavezettük a megoldást az előző feladatra. ;)

pp

0
0
Illyés Edit képe

Jobban meggondolva, ez nem is Drupal hanem user agent probléma. Elvileg ugye az agent mindig megnézi, hogy mikori a szerveren lévő .css és .js fájl, és csak akkor használja a cache-ben lévőt, ha nem frissült.

Az pedig egy filozófiai kérdés, hogy a Drupalnak mennyiben kell a user agent-ek bénázását figyelembe venni.

Az viszont nehezemre esett, hogy a fejlesztők nem figyelmeztettek a drupal.css változására. :( Csak ülök a babérjaimon, a sminkjeim meg szétesnek...:(

0
0