Colorbox - Media Gallery képmegjelenítési probléma

bercesa képe

Üdv!

Egy eléggé sajátos problémába ütköztem a Media Gallery modul és a Colorbox plugin alkalmazása során. A hiba lényege (a képen nagyon jól látszik), hogy a galéria egyes képeire kattintva azokat nem teljes méretükben hozzák be, hanem a kép méreténél egy jóval alacsonyabb sávot mutat csak, illetve emiatt egy gördítősávot is elhelyez a kép mellett.
A legérdekesebb, hogy a hiba teljesen rendszertelenül fordul elő, Firefox és Chrome böngészőkön egyaránt. Az én gépemen kb 20 esetből egyszer töltődik be így kép, a srácnál akivel fejlesztem az oldalt meg szinte mindig. Ami még érdekesebb, hogy nem bizonyos képeknél kerül elő a probléma, tehát van, hogy ugyan azt a képet jól hozza be és van, hogy nem, illetve az egyes képeket egyesével megnyitva, illetve sideshowt/léptetést alkalmazva is előkerül.

Már próbálkoztam magassági paraméterek beállításával a forráskódban és CSS-ben is, de sikertelenül. Van esetleg más is, akinél előkerült már ilyen hiba és tud rá valami megoldást?

A válaszokat előre is köszönöm,
Ádám

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon Untitled.png305.8 KB
szantog képe

Ez css kín lesz, vagy másfél éve találkoztam vele utoljára, szóval nem emlékszem pontosan.. Mintha a képen lévő width: 100%, vagy width: auto lett volna a gond, de nem biztos, tehát ehhez kéne az oldal.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

bercesa képe

Köszönöm, íme az oldal, illetve egy a sok galéria közül: http://gothic.hu.elitnet.hu/gothic/?q=kataitamasfotok
Amúgy még az is probléma, hogy Firefoxon néha a képeket kisebb méretbe hozza be és utána továbbítva ugyanúgy kicsik maradnak, de ha épp nagyban jön be akkor már tovább lépve a többi is nagyban jelenik meg (ez csak most jutott eszembe mikor kikerestem egy lapot :-), de ez kisebb gond és szerintem lehet összefüggés!
Köszönöm előre is a segítséget!

0
0
szantog képe

Hát ez nekem teljesen jó.
Viszont eszembe jutott még valami:
Az is volt gond, hogy ugye image style preset alapján készült képek jelennek meg a colorboxban. Volt olyan, hogy amikor még nem volt legenerálva a kép, egyszerűen olyan lassan készült el az új kép, hogy a colorbox összes jse már lefutott, és mivel nem volt kép, enélkül számolt magasságot, meg ezeket.
Ez is gond lehet:

  1. img {
  2. border: 0;
  3. -ms-interpolation-mode: bicubic;
  4. max-width: 100%;
  5. height: auto;
  6. }

A heightet nem jó bántani colorboxon belül.
Továbbá az álmoskönyvek szerint közvetlenül a zen sminket átírni még sokkal rosszabb, ez valszeg ezzel nem függ össze, de még gondot okozhat.

3
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

bercesa képe

Köszönöm a gyors és hatékony segítséget!
Tehát akkor a colorbox JS maradjon a régi (már kínomban próbálgattam a propertyket buherálni, bár minek is, ha mindenki másnak megy :-)

Ami írsz az valóban elképzelhető, főleg, hogy a másik gépen, amin gyakrabban jön elő a hiba az lassabb is jóval, mint az enyém. Illetve egy külföldi fórumon találtam egyetlen bejegyzést, ahol hasonló volt a probléma, bár ott nem született megoldás, de ott is írta valaki, hogy ha nem kapja meg a kép adatait akkor lehet ilyen.

Tudsz valami alternatívát ajánlani, hogy hogy állítsam be, hogy ne egy imagestyle preset képei jelenjenek meg, hanem közvetlenül a képek?

(A zenes tippet is köszönöm!)

0
0
Sk8erPeter képe

Volt olyan, hogy amikor még nem volt legenerálva a kép, egyszerűen olyan lassan készült el az új kép, hogy a colorbox összes jse már lefutott, és mivel nem volt kép, enélkül számolt magasságot, meg ezeket.

Ezt tényleg nem kezelné le rendesen a Colorbox? Ez meglepne, mert elvileg a kép loadjára rá is lehet rakni egy sima event handlert, már ha jól tudom, ami meg szintén elvileg csak akkor fut le, amikor a kép ténylegesen betöltődött.

0
0