Colorbox + Media (2) modul

Hilir képe

Sziasztok!
Lehet eléggé triviális a dolog, de Nekem nem akar sikerülni. Media modul legújabb verzióját (amit a Drupal hétvégén is bemutattak) szeretném úgy használni, hogy a sikeresen Ck editorral beágyazott kép, kattintásra nagyban Colorboxban jelenjen meg. Átnéztem több témát is de a Media modul oldaláról beágyazott képek ilyetén megjelenítéséről nem találtam igazán semmit. Köszönöm segítségeteket!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Ez egyelőre biztosan nem fog menni, hacsak nem írsz saját szűrőt. A media filter json dekódoláskor a file megjelenítést adja vissza, ami általában egy image style preset, de még rendered filenál sem egyszerű ráhúzni.

Én azt csinálnám, hogy fognám a media filterrel kapcsolatos fáljait, egy új modullá alakítanám. a hook_filter_FILTER_settings megvalósításával adnék egy beállítási lehetőséget, amivel a colorboxban megjelenő kép presetét lehetne kiválasztani, ás a filter process részét kiegészíteném azzal, hogy építünk köré egy linket colorbox classal, ami a a settingben bállított preset urljét tartalmazza.

A js részhez meg nem kell nyúlni, nyilván hacsak nem feltétlenül szükséges, hogy már az editorból is colorboxban lehessen megnyitni.
Olyat is lehet csinálni, hogy hook_entity_view_alterben a meglévő build modeokból létrehozol egy-egy új build modeot, aminek nincs settings része, így nem látszik ui-n, csak akkor, amikor wysiwyg-vel történik a beszúrás, és akkor a filter processben lehet vizsgálni, hogy a build mode általad létrehozott-e, és akkor colorbox, egyébként meg sima process.

Ha ez megvan, akkor mehet is a dorgra contrib modulként, mert biztosan kell másnak is. :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Hilir képe

Köszönöm a kimerítő választ! Szó szerint és átvitt értelemben is!:) Bíztam benne van erre valami "egyszerű" megoldás, de ha nincs az is érthető... Amit leírtál az biztosan jó úgy, de ehhez én még Nagyon! kezdő vagyok..:)

0
0