ckeditor, full html, forráskód – nem törnek a sorok

valekaa képe

Szervusztok!
Több sebből vérzik a ckeditorom, de jelenleg az fáj legjobban, hogy ckeditor, full html, forráskód nézetben nem töri a sorokat, csak a <p> jeleknél, aminek köszönhetően a bekezdések hosszától függő sorkígyók sorakoznak a szerkesztő ablakban. Így elég nehéz átlátni a saját munkám. Másét meg persze még nehezebb. Szembesültetek esetleg ugyanezzel a gonddal Ti is? Sikerült megoldanotok?

Mindez feltöltendő cikkek szerkesztésénél jelenik meg az adminisztrátornál, adminisztrátori belépőnél. 7.x-1.16 CKeditor

Úgy érzem nem ez a legjobb megoldás, de a shift-enter benyomása a forrásban azt eredményezte, hogy elmentés után az oldalt is átrendezte. Ezután visszatérve a forráshoz, láttam, hogy annak is megváltozott a szerkezete, néhány általa választott helyen eltörte a bekezdést, de nem ott és annyiszor, ahol és korábban shift-entereltem, a sorok így is hosszabbak. Ha ezt most ismét mentettem, a html-ben visszaállt az eredeti, vágyott sortörésrend.
Ha valamit a css-be kell beírni, akkor nem tudom melyik css-be hova. A klónba? Vagy az adminisztrációs oldalnak valamilyen css-ébe?
Köszönöm szépen előre is, ha tudtok ötleteket adni.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
thamas képe

Html-ben a szöveg alaphelyzetben törik, ha nem teszi ezt, akkor valahol valami megakadályozza. Pl. egy white-space: nowrap a p tagekre alkalmazva olyan hatást kelthet, mint amit leírsz.

Szóval én első lépésben megnézném, hogy nincs-e vmi lyesmi a CSS-ben. (Azt hogy melyikben, nem tudom, mert beállítástól függ, hogy milyen CSS-t használ a CKE. De ha a böngésző vizsgáló eszközével megnézel egy bekezdést, és találsz vonatkozó CSS szabályt, akkor ki fogja írni azt is, hogy melyik CSS fájlban van az adott beállítás – nyilván ehhez a CSS tömörítést ki kell kapcsolni.)

A Shift+Enter br tageket szúr be, de csak szerkesztői módban. Ha a forráskód nézetben csinálod, akkor annak a megjelenített szövegre nem lesz hatása. Viszont a CKEditornak lehet olyan beállítása (A Tisztítás és kimenet / Egyedi formázások részénél), hogy maga tördeli be a szöveget, olyankor hiába csinálsz ilyesmit.

Ennél többet "látatlanba" nem tudok mondani… :)

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

simont képe

Nekem akkor jött elő ez a probléma, amikor frissítettem a böngészőmet újabb verzióra. Megnéztem egy régebbi verziójú böngészőben ugyanazt az oldalt, ott szépen töri a sorokat.
64bites Waterfox-ot használok, de a legújabb Firefox is ugyanezt a problémát produkálja.
Valószínű, hogy a böngésző beállításaiban kellene a megoldást keresni.

0
0

SimonT

simont képe

Kicsit utánanéztem, ezt találtam. A sortörés probléma a 36 tól frissebb Firefoxnál jön elő.
2 megoldás van:

1.megoldás: \sites\all\modules\ckeditor\ckeditor\skins\moono\editor_gecko.css fájlban átírod ezt:

  1. .cke_source{
  2. font-family:'Courier New',Monospace;
  3. font-size:small;
  4. background-color:#fff;
  5. white-space:pre
  6. }

erre:
  1. .cke_source{
  2. font-family:'Courier New',Monospace;
  3. font-size:small;
  4. background-color:#fff;
  5. white-space:pre-wrap
  6. }


2.megoldás: a használt sminkek css fájljába beírod ezt:
  1. .cke_source {
  2. white-space: pre-wrap !important;
  3. }


Nálam működik. Nyilván ha több sminket használsz, akkor az első megoldás a nyerő.
2
0

SimonT

Pandelon képe

nekem is ez oldotta meg

0
0
valekaa képe

Köszönöm szépen, az első megoldást csináltam, és már profin látszódik minden!

0
0