Cikk egyszerű oldalon

Marvin képe

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy drupal 7-ben hogyan oldható meg, hogy az elkészült cikket ne a címlapra helyezze, hanem egy másik, egyszerű oldal típusú tartalomra.

Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Kicsit ködös a számomra, hogy mit is szeretnél. Mindössze egyetlen cikkről van szó, vagy a cikkeket akarod kategorizálni? A Path, Taxonomy és Views modulokra lesz valószínűleg szükséged.

1
0

Nagy Gusztáv

Marvin képe

Köszönöm, megnézem ezeket a modulokat, meg a könyvedet is. Tulajdonképpen a cikkeket szeretném kategorizálni, mintha két külön címlap is lenne az oldalon.

0
0
csakiistvan képe

Ha Standrad profillal telepítetted a drupalodat akkor kaptál egy Story tartalom típust amit cimkézhetsz szabadon, ha elmeted és a cimkére kattintasz akkor megkapod a ketagória oldaladat. Ezt már csak menübe kell tenned és kész is.

Címlapra alapértelemezetten olyan tartalmak kerülnek amiknél be van pipálva hogy "címlapra kerül" a közzétételi beállításokban. Ha nincs pipa, nincs tartalom létrejön, de nem jelenik meg a főoldalon.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Marvin képe

Ha nincs story tartalmam, tudom utólag is telepíteni ezt az opciót?

0
0
csakiistvan képe

Hogyne, de ez a megoldás amit mondtam tartalom típus független, csak egy field kell ami Term reference és a neked szükséges kategóriába teszi a címkéidet.

A admin/structure/types oldalon láthatod a tartalom típusaidat, hozzáadni pedig a admin/structure/types/add oldalon tudsz.

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

nagyakos91 képe

Üdv!

Kezdő drupalos vagyok és nekem is hasonló a problémám.
Címlapon minden cikket szeretnék megjeleníteni(ezzel nincs gond). Viszont lenne a címlap mellett 3-4 olyan oldal(Egyszerű oldal), amiknél csak a kiválasztott cikkek jelennének meg.
Pl.: "screenshot" A cikkeket megírtam, szépen ott vannak oldalon a menüben, de azt szeretném, ha ezen a debian oldalon is megjelennének, nem csak a címlapon.

Megvan, hogy hol találom a tartalom típusokat, és már létrehoztam egy "story"-t,
Ezek után viszont elakadtam. Írtad, hogy ez tartalom típus független, akkor nem is kell a story?
A field-del és term reference-el, hogyan lehet megoldani? Le tudnád ezt írni nekem egy kicsit részletesebben?

0
-2

Nagy Ákos

csakiistvan képe

persze, de uj perdes uj tema, kerlek kuld be ujkent a kerdesed.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest