CCK + Views, érték nélküliek kiválasztása

Sly képe

Van egy Decimal típusú CCK field-om. Views segítségével egy táblázatban azokat a node-okat akarom kilistáznia,i amelyeknek nincs beállítva ennek a tulajdonságnak az értéke. Sajnos csak a "kisebb-nagyobb, kisebb-nagyobb vagy egyenlő, egyenlő, nem egyenlő az adott field értékével" típusú lehetőségek vannak.

Illyés Edit képe

Adj meg neki egy képtelen default értéket (-999999), és listázd azokat a tételeket, amelyek ezt a képtelen értéket tartalmazzák.

Ha nem akarod, hogy a beküldő űrlapon vagy a node megjelenítésekor látszódjon a default, sminkben le tudod cserélni a -999999-t üresre '', vagy unset()-tel törlöd az értékét.

0
0
Sly képe

Szóval csak "gányolással" oldható meg. No mind1, más szemszögből közelítem meg a problémát.

0
0
aries képe

Ez miért gányolás? Azt kell vizsgálnod, hogy default értéket kap-e vagy sem. Ez lehet ?0? is, bár lehet, hogy azt használni szeretnéd. Arra gondolj, hogy ez az adatbázisban ?NOT NULL? értéket fog felvenni, azaz mindenképpen lesz valamilyen értéke, csak el kell döntened, hogy mi legyen az alapértelmezett. Amit Edit írt, az akkor kell, ha ezt a kitöltetlen értékeket nem akarnád megjeleníteni.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
Sly képe

Számomra az lett volna tiszta megoldás, ha a Views értelmezi azt, hogy nincs érték. Amit kitaláltam helyette az is jó lesz. Ha gondoljátok megosztom veletek, hogy hogyan alakítottam ki, akár egy rövidke cikkben is.

0
0
Illyés Edit képe

Jöhet a cikk – ha nincs akadálya, akkor az egész projektről jó lenne leírás, hogy lássuk, hogyan és mire lehet használni a CCK+Views-t.

0
0
Sly képe

Ez egész projektről nincs értelme írni, mert egy átlagos oldal. Talán a legjobb helye a Kézikönyvben lenne, mondjuk egy esettanulmányok kategóriában.

0
0