CCK / üres select

eMeLA képe

Szerbusztok !

Létrehoztam CCK-val egy "Select list"-et. A mezőt nem kötelező kitölteni, ami úgy látható, hogy a lista elején van egy üres választható sor.

Ha kiválasztok egy tartalommal bíró sort, és a form-ot elküldöm, a megjelenítésnél szépen látszik a kiválasztott sor.

Ha ezután szerkesztem a node-ot, és az üres sort választom ki, akkor tároláskor nem törli az előző értéket !

A HTML forrásban az üres sor SELECT OPTION VALUE értéke ""
Ennek az értékének ""-kell lennie ?
Mi működik rosszul !?

aries képe

Az instabil kód, az működik rosszul. Egy korábbi témában már írtam, hogy ne várj még túl sokat stabilitás téren a CCK-tól. Három dolgot tehetsz:
próbálkozol, és ha hibát találsz

  1. megnézed a forrást és jelented a drupal.org-on patch formájában
  2. nem írsz patchet, de szólsz a drupal.org-on, hogy ez meg ez nem működik (verziószámot mellékelve, nem úgy, mint most :) )
  3. szponzorálsz vkit, aki gyarló földi életének aprópénzre váltása helyett a bugot fogja javítani

Nyugodtan próbálgasd a fejlesztői állapotú kódokat, de ez itt nem a bugreport helye. Ne csodálkozz, ha nem válaszol majd senki a ?miért nem megy az úgyistudjamindenkihogybugos kód? típusú témáidra.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
eMeLA képe

Légyszives világosítsatok fel.

Letöltöm a Drupal.org legutolsó változatát 4.7.4.
Letöltöm a Drupal.org oldalról a Modules részből egy modult, vigyázva hogy még véletlenül se a 4.6.x változathoz készült modult töltsek le, mert ugyebár akkor nagy eséllyel valami nem fog működni.

Bízom benne, hogy rendesen működni fog. Erre nem működik. Írok a frórumba, hogy gondom van. Erre az a válasz hogy ez nem a bugreport helye. Úgy mégis mi vagyok én. Szerinted szórakozom én itt.

Úgy mégis legalább írnák ki a Drupal.org-on, hogy amit letöltök az nem biztos, hogy működni fog és akkor nem szórakozom itt veletek, meg nem nyaggatlak benneteket.

Azt olvasom a CCK-ról, hogy igy meg úgy, meg ez a jövő. Már sajnálom, hogy kipróbáltam, meg azt is, hogy a Drupálba belefutottam

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Hojtsy Gábor képe

Előre szeretném bocsátani, hogy nem osztom az adott esetben Aries fenti véleményét, itt ugyanis láthatóan arról van szó, hogy te valamit elvársz, ami nem így van kitalálva, és ez szerintem nem hiba. Ráadásul a CCK már annyira nem bugos, eléggé sokan használják gyakrolatban.

Légyszives világosítsatok fel.

[...]

Úgy mégis legalább írnák ki a Drupal.org-on, hogy amit letöltök az nem biztos, hogy működni fog és akkor nem szórakozom itt veletek, meg nem nyaggatlak benneteket.

Azt olvasom a CCK-ról, hogy igy meg úgy, meg ez a jövő. Már sajnálom, hogy kipróbáltam, meg azt is, hogy a Drupálba belefutottam.

A Drupal sok más szabad szoftverhez hasonlóan a GPL licensz szerint kerül publikálásra, amelynek részlete:

BECAUSE THE PROGRAM IS LICENSED FREE OF CHARGE, THERE IS NO WARRANTY FOR THE PROGRAM, TO THE EXTENT PERMITTED BY APPLICABLE LAW. EXCEPT WHEN OTHERWISE STATED IN WRITING THE COPYRIGHT HOLDERS AND/OR OTHER PARTIES PROVIDE THE PROGRAM "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESSED OR IMPLIED, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. THE ENTIRE RISK AS TO THE QUALITY AND PERFORMANCE OF THE PROGRAM IS WITH YOU. SHOULD THE PROGRAM PROVE DEFECTIVE, YOU ASSUME THE COST OF ALL NECESSARY SERVICING, REPAIR OR CORRECTION.

Ez azt mondja, hogy a letöltött program alkalmasságára, minőségére, teljesítményére semmiféle garancia nincs (tehát lehet alkalmatlan, hibás és lassú). Ha ilyen gondok lennének vagy akár még anyagi kár is ér emiatt, akkor ez téged terhel. Ez van a licenszben. Semmi nem biztos, hogy rendesen működni fog, gondolom már kereskedelmi szoftverekkel is voltak hasonló problémáid. Ebben az esetben viszont odamehetsz, és kijavíthatod magadnak a kódot, ennyivel jobb a helyzet. Ezen lehet idegeskedni, de szerintem nem érdemes. Ilyen az élet. Hibák, félreértések vannak, különben minek lenne itt ez a fórum, és minek lenne a hibabejelentő felület...

Ps. tudom hogy ez a hozzászólás nem válasz a kérdésedre, de azt már magadnak sikerült megválaszolnod. Csupán azt remélem, hogy érdemes eloszlatni egy félreértést. Nagyon remélem ennek tudatosítása inkább megnyugtat, mint felidegesít majd téged.

0
0
eMeLA képe

Nem gondolom, hogy minden és mindig jól működik. Az viszont meglepett (megmorcosított), hogy a hivatalos oldalról letöltött modul "ennyire" bug-os legyen. De spongyát rá.

itt ugyanis láthatóan arról van szó, hogy te valamit elvársz, ami nem így van kitalálva, és ez szerintem nem hiba.

Na várjunk. Egy választólista ahol nem kötelező választani, ott kell lennie olyan választási lehetőségnek is: semmi. Ilyen van is, egy üres sor. A gond azzal van, hogy ha kiválasztottam valamit, akkor javításnál, már nem választhatom a nem választottam semmit, mivel a semmit nem hajlandó eltárolni. Vagyis van egy választási lehetőségem, amit nem tudok eltároltatni ! A hangúly azon van, hogy nem tárolja el a semmit, ez pedig hiba, mivel ez olyan választólista ahol nem kötelező választani. (túlragoztam :)

---------------------------------------

Azt csak zárójelben: ha CCK-val multiple - Select list-át készítek, akkor külön táblát csinál az egyes field-eknek, nem pedig mezőt készít a CCK node típuson belül. Ez csak ott zavaró, hogy készített nekem vagy 60 ilyen új táblát. Biztos meg van az oka miért van így, de egy kicsit zavar, ha meglátom a PhpMyAdmin-ban.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Hojtsy Gábor képe

Gondolkodtam ezen napközben, és arra jutottam, hogy használhatósági szempontból valószínű az logikusabb, hogy ha a "semmi" is valamilyen értéket mutat. Ugye "kétféle semmi" szokott lenni űrlapokban: a "kérem válasszon értéket" és a "nem választok" típusú érték. Az első azt mondja, hogy nem jutottál el a választásig, a második azt mondja, hogy jelezted, hogy itt nem adsz meg konkrét értéket. Szerintem ha csak üres tartalmú egy űrlapmező, akkor nem tudja a felhasználó, hogy ez "melyik semmi". Ráadásul az adatbázis mező alapértelmezése az üres érték, tehát ha az üres értéket beleírod, akkor nem egyértelmű, hogy a felhasználó választotta üresnek, vagy még nem töltötte ki.

Ugyanez a probléma fennáll például az i18n modulban, ahol lehet "semmi" nyelvet választani, ami egy üres select option, ahelyett, hogy "unspecified" szöveges felirata lenne, ami megnyugtatna, hogy tudom melyik semmit választom ki.

Ez mondjuk egy lehetséges magyarázat arra, hogy ez nincs beépítve támogatva. Persze lehet hiba is :)

0
0
eMeLA képe

Ez így korrekt lenne, ha a "semmi" select-et nem a drupal készítené !
Merthogy ő adja hozzá az én listámhoz, nem pedig a listámban szerepel.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

aries képe

A ?szükségességi checkboxot? bekapcsoltad?

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
aries képe

Nyugi, biztos a dokumentáció olvasása maradt ki az életedből.

Note that the Content Construction Kit is a new module that is still evolving. Use it on development or test sites, or be prepared to keep the code current and adapt to changes if you do want to use it on a production site.

A többit meg itt találod: http://drupal.org/node/62459

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
eMeLA képe

content.modul

case 'update':
      if ($field['multiple']) {
        // Delete and insert, rather than update, in case a field was added.
        db_query('DELETE FROM {'. $db_info['table'] .'} WHERE vid = %d', $node->vid);
      }

után beszurni

if (empty($node_field)) $node_field[0]["value"] = "";
0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu