Captcha beállítási hiba?

rise01 képe

Üdv. Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy feltelepítettem az oldalamra, a captcha modult. Beállítottam, ha rosszul vagy egyáltalán nincs kitöltve a mező akkor nem küldi el a bejegyzést, szóval elméletben jól működik. De valamiért, mégis naponta több (és egyre több) kéretlen spam is van a vendégkönyvben. Ez a modul beállítás hibája, vagy másé? Esetleg, hogy lehet ez ellen védekezni? Bocsánat, ha van ilyesmi téma már, de én nem találtam.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
SecMan képe

Ilyen esetekben a Honeypot modult vagy a Mollom-ot szokták ajánlani.
Ez utóbbi egy fizetős szolgáltatás, ami kisebb oldalak esetén ingyenesen is használható.

Elég sokszor felmerült már itt ez a probléma, keresgélj a fórumban bátran.

Személyes tapasztalatom az, hogy a Captcha csak egy részét védte ki a botoknak, a Honeypottal társítva viszont jelentősen csökkent a továbbjutók száma.

0
0
makgab képe

A honeypot + mollom kombinációja sem rossz (a mollom ingyenes szolgáltatásának korlátját figyelembe véve: 50 legitimate posts/day).

0
0
Balu Ertl képe

És ahogy SecMan is fogalmazott, csak jelentősen csökkenthető a szpem mennyisége, teljesen nem szűrhető ki, mert itt Indiában egyetemisták havi zsebpénzkiegészítésként CAPTCHÁ-t fejtenek...

1
0
wouhn képe

Én az Antispam modult szoktam használni. Többek között üzemeltetek egy filmekkel, sorozatokkal foglalkozó blogot, amit nagyon szerettek "tele-szpemelni". A CAPTCHA egyre hatástalanabbá vált, de amióta az Antispam modult használom, azóta több száz kéretlen hozzászólás közül mindösszesen egyetlen egy jutott be közel másfél év alatt.

0
0