A címek hiányzanak a címlapon

violazoli képe

Kedves drupalosok, amióta csak felraktam a drupalt, 1 hete kb, azzal kínlódok, hogy a főoldalon (=címlapon) megjelenő cikkek (írások, szavazások, blog stb) bár megjelennek jól, de a címük nem! Úgy értem egyáltalán semmi cím nem jelenik meg. Holott van címe mindegyiknek, ami ragyogóan meg is jelenik, amikor rákattint az ember hogy megjelenjen a teljes cikk és elolvashassa. De az a bevezető, ami a címoldalra kerül, sajnos cím nélkül jelenik meg. El sem tudom képzelni mi lehet a probléma. Kérem segítsetek!

Hojtsy Gábor képe

Mire kattintasz, hogy megjelenjen a teljes cikk? Mindegyiknek van 'tovább' linkje? Milyen sminket használsz?

0
0
violazoli képe

Mindegyiknek van Tovább-linkje, erre kattintva prímán megjelenik az egész, a címmel együtt, de akkor is ha valami blokkba van belinkelve s a blokkban levő linkjére kattintok. A smink pedig Fancy.

0
0
Hojtsy Gábor képe

A fancy a SiFR nevű Flash cím megjelenítési technikát használja. Itt van a releváns kód a node.tpl.php-ből:

<h2 class="sifr-node-title">
	<?php if ($page == 0): ?>
    <a href="<?php print $node_url ?>" title="<?php print $title ?>"><?php print $title; ?></a>
	 <?php else : ?> <?php print $title; ?> <?php endif; ?></h2>

Valami Flash gondod lesz, vagy az sifr mappát nem másoltad fel, vagy flash blokkolás van a böngésződben. Mindenesetre valószínű, hogy ha a h2 class attribútumát kitörlöd, akkor sima szövegesen meg fog szépen jelenni a cím. A Flash probléma pedig könnyen lehet, hogy a Drupalon kívül áll.

0
0
Anonymous képe

Hohó, te aztán tudsz! Tényleg, kitöröltem a class-t, és máris megjelenik remekül a cím!!!
Különben valóban használok flash blokkolót a firefoxszal, még ezt is eltaláltad! Le a kalappal előtted, de igazán! De nem is akarok lemondani róla, s különben is, sok látogató használhat olyat, aztán illik gondolni rájuk hogy ők is lássák a címeket... Különben nagyon utálom a flasht. S ha már szóbakerült, remélem megbocsátasz egy eléggé off kérdést: nem tudsz véletlen valami progit linux alá, ami flasht gif-be átkonvertál? Mert a kérdésem annyiból mégsem off, hogy megpróbáltam berakni egy flash bannert, és az istennek sem jött össze! Mondjuk lehet hogy itt is belezavart a flash blokkolóm amire akkor még nem gondoltam, de különben is jobban szeretném sima gif-ben berakni.

Mindenesetre nagyon köszi, hogy megoldottad ezt a gondot!

0
0
Hojtsy Gábor képe

Csinálj a flash-ről képernyőképet, vágd ki belőle a bannert és rakd azt ki a webhelyre. Az animációs gifek ugyanannyira zavaróak, mint a flash animációk.

0
0
Anonymous képe

Hát persze, ezt meg lehet tenni, de ne is haragudj ezt a probléma megkerülésének érzem! Mert így az animáció egyetlen kockáját rakhatjuk csak ki, aztán, bár elvben teljesen egyetértek veled hogy az animált gifek is zavaróak, én is kerülöm őket, de ha MÉGIS valamiért egy animációt akarunk kirakni valahova - esetleg úgy, hogy az ezt tartalmazó blokkot ki is kapcsolhassa a felhasználó, s így már nem zavaró - nos, akkor hogyan lehet a flashból gifet csinálni? Pláne mert pld van is egy flash-ban készült filmszerű valamim német nyelven, ezt szeretném átírni magyarra, de flasht szerkeszteni nem tudok, gif-ben viszont - bár még ott sem próbáltam - de szerintem könnyebben megoldható a dolog!

0
0
Anonymous képe

Én is támogatom, amit Gábor írt, de azért ne tegyetek úgy, mintha tehetetlenek lennétek, és nem tudnátok beírni a keresőszavakat egy input mezőbe: http://www.google.co.hu/search?q=swf+to+animated+gif

Roller

0
0
violazoli képe

Hát mind a másfél millió találatot nem néztem át de jónéhány tucatot igen, most a te tippedből is és korábban is volt annyi eszem hogy olyasmiket írjak a keresőbe hogy pld " swf to gif converter", de csupa windózos találat jött, egyik sem linuxos... plusz természetesen fizetős progik, de az már csak a hab a tortán...

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ezekszerint képernyőképet tudsz csinálni, vagy fizetsz. Minden nincs ingyen. Ez van.

0
0
Anonymous képe

Sziasztok!
És mit lehet tenni akkor, ha a címek nem hiányoznak ugyan, de a magyar ékezetes karakterek nem jelennek meg?
Pl: a Hirdetés címből Hirdets lesz.
Előre is kösz!

0
0