Céges intranet kiváltása

Paal képe

Sziasztok!

Tervezgetem, hogy egy céges intranetet, Drupal rendszerrel valósítok meg. Nagyon különleges elvárások nincsenek, szinte mindent meg tudnék vele oldani.

A következő kérdések merültek fel eddig. Teljesen egyedi sminket kell készítenem hozzá, mert nagyon szigorú leírásnak kell megfeleljen (értsd úgy, hogy pixel szinten meg van adva, hogy minek hol kell lennie, hogy kell kinézzen a nyitó oldal, hogy nézhet ki egy belső oldal (na ebből van vagy 8 féle), stb.).

A következő kérdéseim lennének:

  • Létezik-e RSS olvasó Drupalhoz, ami egy kapott XML fájlt adott formázással meg tud jeleníteni?
  • Egy csomó apró vackot kell tudni különböző helyen megjeleníteni:
    • Kapcsolódó hivatkozásokaz oldalon belül, lehetőleg választható legyen, ne kézzel beírandó ÉS ezt adott helyen megjeleníteni
    • Kapcsolódó letöltések. Ezt tudom, hogy van, de lehetséges több fájlt is egy adott node-hoz kapcsolni?
  • MS AD-ből autentikálás. Erre láttam megoldást. De hogy működik? Csak a júzer hitelesítést végzi az LDAP szerverel és minden felhasználói információ a Drupal adatbázisában van?
  • Lehetséges-e "belső" oldalakon egyedi blokkok kialakítása? Ha igen, hogy rakok én abba tartalmat?
  • Ahány féle belső tartalmi oldal van, annyi féle modult (vagy CCK-val annyi új tartalom típust) hozok létre? Pl.:
    • Cikk
    • Cikk képpel
    • Cikk képpel, kapcsolódó linkekkel
    • Cikk képpel, letöltésekkel
    • stb.
  • A sminkben rávizsgálok az így létrehozott tartalom tipusokra, és úgy jelenítem meg az adott tartalmat, ahogy a Corporate leírásban meg van adva? (pl. a Cikk képpel, kapcsolódó linkekkel: Cikk a "main" részben, alatta a képek, a main mellett pedig jobb oldalt kis dobozban a kapcsolódó linkek)?

Kösz, Pali

Hojtsy Gábor képe

1. Aggregátor modul. Azért eddig eljuthattál volna az utánanézésben.
2 Lehet több fájlt csatolni, legalábbis upload modullal mindenképpen. Kapcsolódó hivatkozások (linkek) a links package segítségével működhetnek (sose próbáltam).
3. Külső authentikáció van, az adatokat a külső authentikáció nem veszi át a másik webhelyről, csak bejelentkezéskor a távoli jelszóval ellenőriz.
4. Blokkok megjelenése szabályozható, lásd beállításaikat.
5. Nem biztos, hogy kell ennyiféle tartalom típus, a tartalom megjelenítésénél tudod ellenőrizni, hogy mit adtak meg, és mit nem, és ez alapján dönteni a megjelenítésről. Persze ha nem lehetséges minden permutációja a mezők kitöltöttségének a corporate szabályok vagy más miatt, akkor kellenek az eltérő típusok, amik mindig kikényszerítik az ottani mezők kitöltöttségét.
6. A smink tudja különbözőképpen megjeleníteni a különböző tartalom típusokat, igen.

0
0
Paal képe

1. Kb. a post után 3 perc múlva jöttem rá, mikor rákerestem. Előtte csak a Drupal.org Modules oldalán próbálkoztam. Pedig sejthettem volna, hogy alapból van benne ilyen :).
Viszont hiába adom hozzá az xml fájl címét, a létrejött blokkban semmi sincs a címén kívül. Mit csinálok rosszul? A jelenlegi rendszerben megjelenik az első 3 tartalom címe, bevezetője, valamint a "tovább" link, illetve az elsőhöz tartozó kép is.
.
.
.
3. Rendben. De mi van, ha több wines tartomány van? Akkor megadja, hogy "tartomány\felhasználónév"? De majd megnézem.
.
5. Az a probléma, hogy a belső oldalaknak van vagy 6-7 féle megjelenítési módja. Ha nem tudom ezeket valahogy megkülönböztetni tartalom szerint, akkor a megjelenítésben sem.
6. Mi az, amire majd vizsgálnom kell?

Köszi, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Hojtsy Gábor képe

Ha nem fut a cron, akkor nem jelennek meg az aggregált hírek sem (nincs aggregálás).

A node típusokra a $node->type segítségével tudsz feltételt tenni.

0
0
Paal képe

Ha nem fut a cron, akkor nem jelennek meg az aggregált hírek sem (nincs aggregálás).

Valóban. Így most már bejött, ami egyből további két kérdéset vet fel bennem :)


  • Hogyan lehet a kapott tartalmat tovább formázni (mivel a Corporate leírás miatt ennek is máshogy kell megjelenjen, mint a Drupal alapértelmezett)?
  • Egy blokkba azt kellene megjelenítenem, ami az alap blokk "more" linjének a tartalma (esetemben: "aggregator/sources/1")

A node típusokra a $node->type segítségével tudsz feltételt tenni.

Köszi!

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Hojtsy Gábor képe

Ha még nem sikerült addig az elvárásig eljutnod, hogy az aggregátor modulban smink függvényt keress, amit felülírhatsz (első kérdésedre válasz), a blokkoknál pedig a forráshoz kapcsolódó blokkot keress (második kérdésedre válasz), akkor még távol vagy attól, hogy a Drupal filozófiát érezd. Jobb lenne egy kicsit utánanézni, mielőtt kérdezel.

0
0
Paal képe

Lehet, hogy Neked ezek természetes dolgoknak tünnek. Nekem sem minden új a Drupalban, de nem mondhatnám el magamról azt, hogy annyíira értek hozzá, mint te :). Lehet, hogy eleged van már a sok (számodra) alap, egyszerű kérdésekből, de úgy gondolom, hogy ha megkérdezi valaki, attól nem kell rögtön "letolni" az ember (ezt most minden neheztelés nélkül írom).

Azért kérdeztem meg, mert nem találtam erre utalásokat, témákat, megoldást. Amiket eddig kipróbáltam, azok sem vezettek eredményre. Azt el szerettem volna kerülni, hogy a modulba bele kelljen piszkálni.

Nagyon megköszönném, ha 1-2 hasznos tippet tudnál, adni (kicsit konkrétabbat, mint az előző kettő ;), hogy pontosan minekkellene utána néznem és hol.

Nagyon köszi!
Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

pp képe

Mindkét kérdésedre választ kaptál:

1. az aggregator modulban keress theme függvényt és ha akarod módosítsd

2. adminisztracio -> blokkok menüpont alatt fel fognak tűnni a hírforrások blokkjai csak be kell kapcsolnod! ;))

Goba válaszának hangvétel arra próbál célozni, hogy egy "középhaladónál" is fontos a türelem. "Mielőtt kérdezel nézz körbe" szokták mondani. Te amint írod körbenéztél, mégse találtad meg a második kérdésedre adandó választ. Mivel ez a válasz annyira egyszerűen megtalálható vonjuk le tévesen azt a következtetést, hogy nem szánsz elég időt arra, hogy megtaláld a válaszaidat, hanem egyből a drupal.hu fórumán kérdezgetsz(ami ugye nem igaz, csak sajnos a fenti jelekből erre lehet következtetni, természetesen tévesen.).

Goba tehát válaszolt neked, de egyben jelezte, hogy picit több energiát kéne belefektetned a dologba és nagyobb türelemmel kéne lenned magad illetve a fórum tagjai irányába.

0
0
Paal képe

...mivel nem tudom leírni azt amit látok, illetve amit szeretnék. Megpróbálom érthetőbben :)


  • Beállítottam a hírolvasót.
  • Bekapcsoltam a blokkot.
  • Először nem volt tartalom, de miután Goba megírta, hogy cron nélkül nem is lesz, úgy már ment is frankón.
  • A következő kérdésem az volt, hogyan lehet tovább formázni a kapott eredményt, illetve hogyan lehet további tartalmakat is megjeleníteni (melyek az eredeti xml fájlban benne voltak). Amely tartalmat a hírolvasó teljes megjelenítésében (aggregator/sources/1) kaptam, nekem arra lenne szükségem egy blokkban. Gondolom ehhez kellene, hogy megnézzem a modul forrását és blokkos megjelenítő részt kellene úgy módosítani, ahogy nekem kellene a megjelenítés. Eddig ok!
  • Az én olvasatomban ez az egész hírolvasósdi úgy működik, hogy amikor a cron lefut, a beállított url-ből a megfelelő tartalmat kiolvassa, majd azt beírja a Drupal adatbázisának aggregator_feed és aggregator_item táblájába. A _feed-be az adott hírcsatorna leírását, a _item táblába pedig szépen besorakoztatja magát a híreket. Na, és itt van nekem gondom.

    Nekem olyan tartalomra is szükség lenne, ami az eredeti hírcsatornában szerepel, de a beolvasott és helyi adatbázisban letárolt adatokban nem:

    • az _item táblában többek közt szerepel: title, link, author, description (ami számunkra most lényeges)
    • viszont a kérdéses xml fájlban az első (pontosabban időben a legutolsó) bejegyzésnél szerepel egy kép is a következő paraméterrel beszúrva:
      <enclosure url="http://example.com/bild_120.jpg" length="3842" type="image/jpg"/>. Na ez a sor nem kerül letárolásra, így nem is tudom a smink fügvények átírásával sem megjeleníteni ;)

Az egészből azt szerettem volna kihozni, hogy hol kellene átírni az eredeti modult ahhoz, hogy egy plusz mező tartalmával (ahol enclosure paramétere van) tudjon kiolvasni és eltárolni az eredeti csatornából.

Nagyon köszi!

Üdv, Pali

Ps.: ja, szövegesen a tartalom kinézete:

  • Csatorna neve (kis képpel és linkkek a forrás oldalra): -> OK
  • Az első hír képe (ez az enclosure tartalma), az első hír címe, bevezetője, és a tovább link az eredeti forrásra. -> Csak itt van problémám, a képpel.
  • A második hír címe, bevezetője, tovább link az eredeti forrásra. ->OK
  • A harmadik hír címe, bevezetője, tovább link az eredeti forrásra. -> OK
0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Paal képe

Üdv,

Hogyan lehetséges további tartalmi elemek megjelenítése?

Értem én ez alatt, hogy a beolvasott tartalomban az első bejegyzésnél szerepel pl. egy kép is:

<item>
  <title>A match for strong winds</title>
  <description>Field test for overhead...</description>
  <link> http://example.com/News/20061002_English.php</link>
  <guid isPermaLink="false">62885</guid>
  <enclosure url="http://example.com/Assets/bild_120.jpg" length="4110" type="image/jpg"/>
</item>

A többi bejegyzés u.ilyen, csak nem szerepel bennük az enclosure sor.

Köszi, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

thamas képe

A blokkok (és tartalmuk) kialakításánál hasznos lehet.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás