Book modul könyveihez egyedi blokk

ipeto képe

Sziasztok!
Egy oldalon létrehoztam több, egymástól független könyvet, amik lényegében egy egyszerű dokumentum-menedzsment rendszer aktáit kezelik. Szükség lenne könyvenként egyedi blokkokra, amelyek ráadásul nem csak a könyvhöz tartozó node-oknál jelenhetnek meg.
Ehhez találtam a Book Block modult, amit sajnos eléggé elhagytak. A modul produkál egy elég érdekes hibát: A bookblock_block_view() függvényben születik egy query (SELECT n.nid, n.uid, n.status, n.type FROM node n WHERE n.nid = '....'), ami olyan node id-t szed össze, amilyen nincs is az adatbázisban. Hogyan lehetne ezt az anomáliát tisztázni? Próbáltam visszanyomozni, de nem jöttem rá, hogy a $delta változó tartalma honnan keletkezik.
Vagy ha esetleg valaki tud alternatív modult erre a feladatra (könyvenként külön blokk, ami bárhol megjeleníthető), az is remek megoldás lenne.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

Ahogy nezem ez a blokk Book Block modul csak arra jó hogy a könyv lapjaiból ltrehozzon egy blokkot és az ki tudod tenni régióba. Nem tudom ez kell e neked, de ha igen, nekem működik a dev verzió.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

csakiistvan képe

Ahogy nézem, a Context modullal ezt osze lehet kattintgatni.

context UI

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

ipeto képe

Ahogy nézem egy kis próbálkozás után, nem is a contexttel van a gond, hanem a blokkal, amit megjelenítene. A Book modul alapértelmezett navigációs blokkját két módon lehet beállítani: vagy egy könyvet mutat, de azt csak olyan oldalakon, amik a könyvben vannak, vagy minden könyvet egy menübe rakva és azt bármely oldalon.
Nekem egy átmeneti állapot kellene: A főoldalon jelenjen meg minden könyv navigációja, a könyvekén (+ a hozzájuk csatolt node-onál) pedig csak a saját könyvnavigáció.

0
0
ipeto képe

Igen, a book block funkciójában teljesen jó lenne, és igazából működik is. Csak éppen az esetek többségében ilyen hibaüzentet kapok:

Warning: Creating default object from empty value in bookblock_block_view() (line 65 of /.../sites/all/modules/bookblock/bookblock.module).
Notice: Undefined property: stdClass::$nid in node_access() function

Ezt én limitált tudásommal arra vezettem vissza, amit fentebb írtam: A függvény nálam valahogyan egy olyan node ID-t kap meg, ami nincs és tudtommal nem is volt. Igaz, hogy a warning elrejthető és funkciójában működőképes, de csak jobb volna, ha nem tenne ilyet.

A context-es tippet köszi, kipróbálom.

0
0