Book modul hozzáférés-kezelése

ipeto képe

Sziasztok!

Szükségem lenne arra, hogy a Book modullal létrehozott könyv egyes lapjaihoz csak bizonyos csoportok férhessenek hozzá. Bonyolítja a helyzetet, hogy használjuk a Domain Access modult is, így pl. a Nodeaccess modul eleve kiesett, erről írják is, hogy inkompatibilis a Domain Access-szel. De próbáltam a Content Access-t is, és hiába kapcsoltam ki egy konkrét node-nál a hozzáférést, nem változott semmi.

Ha valakinek lenne ötlete, hogy milyen access-modul hidalná át ezt a szakadékot, annak nagyon örülnék...

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

a könyvlapokat(tartalomtípust) besorolnám - kötelezően - egy-, erre a célra létrehozott taxonomy szótárba és a Taxonomy Access Control Lite modullal oldanám meg a hozzáférést,

- a szótárnak annyi termje, ahány féle jogosultságra szükség lehet, ha kell nyilvános könyvlap, akkor kell egy nyilvános term, amihez a névtelen látogatók is hozzáférnek

- a szótárakhoz háromféle jogosultság kapcsolható felhasználói csoportonként: view, update és delete

drupal 6-ban nálam ez remekül működik :-) akkor nem találtam jobbat erre a célra

2
0
ipeto képe

Köszönöm, ez a megoldás két okból is nagyon jó lenne: Egyrészt ha működik, az jó :) Másrészt felhasználói szempontból könnyebb, ha nem jogosultság-táblákban kell ikszelgetni, hanem taxonómia-legördülőből választhat hozzáférés-kategóriát.
Most próbálom összerakni, remélem, D7-tel is működőképes lesz.

0
0
ipeto képe

Sajnos úgy néz ki, a Domain Access modullal nem akar együttműködni. Találtam hasonló cipőben járó usert: https://drupal.org/node/1200648 Találkozott esetleg valaki olyan megoldással, ahol ez a kettő, a Domain Access + bármilyen más (de használhatóság miatt leginkább taxonómia-alapú) hozzáférést vezérlő modul együttműködött?

0
0
ipeto képe

Just for the records:
Ezt most találtam, talán majd holnap megoldja a problémát: https://drupal.org/project/domain_access_bridge

0
0
ipeto képe

No úgy néz ki, ezzel a TAC Lite + Domain Access Bridge modullal sikerült megoldani a problémát, miután kikapcsoltam a content access modult (a három úgy tűnik, már sok neki) és néhányszor újraépítettem a jogosultságokat és töröltem a cache-t. Köszönöm még egyszer a segítséget.

1
0
Phoere képe

Én azt próbálnám, hogy annyiféle tartalomtípust hozok létre, ahányféle hozzáférési jogra van szükség, ezt azután szabályoznám a Content access-szel.
Ezután az egyes könyvlapokat az adott tartalomtípusban hoznám létre, nem pedig eleve könyvlapként és így rendelném hozzá az adott könyvhöz.

0
-2

Csökönyi Ferenc

nevergone képe

Szia!

1-es azonosítójú (rendszergazda) felhasználóként próbáltad ki?

0
0
ipeto képe

Nem, hanem látogatóként (többek között előlük akarok elrejteni bizonyos könyvlapokat).

0
0