Bluemarine forum tema - cim merete

dfodor képe

Valaki meg tudna mondani, hogy a Bluemarine smink forum temainak a betu meretet melyik fajlban lehet kijavitani? Kerestem mar mindenfele, de nem lelem. Alapbol kb. 18-as a betumeret es koveren van szedve.

5.7-es drupalt hasznalok, forum epiteshez pedig az advanced forum modult.

Koszonom:

Dani

Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Firebug inspector-a sokat segíthetne neked
www.getfirebug.com/

0
0

Nagy Gusztáv

dfodor képe

Koszi a gyors segitseget! Felig megoldodott a problemam. A helyzet az, hogy a forum temak cimet a style.css-ben definialt _title_ kivalaszto hatarozza meg. Ezt ha nem kell feltetlen, nem valtoztatnam meg.

Azt szeretnem megoldani, hogy az ujonnan letrejovo temak cimet egy sajat kivalaszto hatarozza meg. Kaphatnek valami tampontot, hogy ez hogy oldhato meg?

Koszonom: Dani

0
0
crt képe

Szia.

Miért nem szeretnéd? A style.css pont arra szolgál, hogy ott testreszabhatod az oldal kinézetét, ezért ne bonyolísd túl az életed. Ha az a probléma, hogy ettől a többi "title" osztályba tartozó elem formátuma is megváltozik, akkor ez is elkerülhető az öröklődések figyelembevételével. Valószínű, hogy a modulnak van egy szülő "forum" osztálya is, a kettő kombinálásával megoldható, hogy csak a fórumok címét alakítsd át.

Üdv: Zoli

0
0
dfodor képe

Szia,

Azert nem akartam belekotorni, mert egyebkent tetszik, csak forumtemanak ormotlan. Ezert gondoltam, hogy inkabb ott nyulok bele, ahol osztalyba sorolja az elemeket, de akkor ezek szerint van jarhatobb ut.

Nem tudom, hogy jol ertettem-e amire gondoltal. Az advanced_forum.css-ben lehetne testre szabni a forumot, de ott nem talaltam olyat, hogy _forum_ kivalaszto utan _title_ lett volna. Ha nem erre gondoltal, legy szives fejtsd ki kicsit reszletesebben, h el tudjak indulni.

Koszonom

Dani

0
0
crt képe

Nem tudom pontosan melyik címre gondolsz, így a lehetőségek:
Találsz egy sort a forrásban, ha ezen belül helyezkedik el, amit meg szeretnél változtatni, akkor beírod a style.css fájlba:

#forum .title {
  font-size: 10px;
}

Ha ezen kívül, akkor csinálsz egy másolatot a page.tpl.php fájlról page-forum.tpl.php néven és a

<h1 class="title"><?php print $title ?></h1>

sort átjavítod így:

<h1 class="forum-title"><?php print $title ?></h1>

Ezután már elhelyezheted a style.css-ben a vonatkozó módosítást:

.forum-title {
  font-size: 10px;
}

Üdv: Zoli

0
0
dfodor képe

Nagyon koszonom!!

Minden jot

Dani

0
0