blokkok súlya

lazar képe

Már nem tudom mit tehetek még, örülnék, ha tudna valaki segíteni.

Adott egy híroldal. A cikkben van pár új mező, elrendezésük a súlyuknak megfelelő.

Létrehoztam egy Kapcsolódó cikkek nézetet, ezt blokkban beillesztettem a tartalom alá, tehát a cikk alatt jelent meg.

Egy napja létrehoztam egy új tartalomtípus, ott is elkészítettem a Kapcsolódó cikkeket, elhelyeztem a blokkot, beállítva, hogy csak az adott tartalomtípus esetén jelenjen meg. Okés míg be vagyok jelentkezve, kijelentkezve azonban becsúszik a cikk címe és tartalma közé - vagyis két mező közé. Állítgattam, kikapcsoltam azt ami eddig jól működött és onnan kezdve már azt sem tudtam visszaállítani ...

Kikapcsolva boost, cache ürítve, blokkok súlya megfelelő, de semmi eredmény ... már nem tudom mit tudnék tenni.

Meg lehet nézni itt http://24ora.ro - legördítve a fotós blokk alatti "További cikkekre" - most azokra van csak engedélyezve.

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

A probléma nem az, hogy becsúszik két mező közé a blokk, hanem az, hogy a content blokk fölött jelenik meg. A cím ugyanis kettő van, az oldal címe és a tartalom címe. Ez utóbbit page nézetben nem jelenítjük meg, ezért tűnik úgy, mintha közé csúszna.

Menj a blokk oldalra és rendezd át a blokkokat megfelelően, ha a megfelelő a sorrend, akkor is rendezd, mozgasd meg a blokkokat, hogy változzon a színűk, hogy ezt most el kelljen mentened. Mert ha nem ezt teszed, akkor jöhet ez a para, mert a blokk rendezés bugos. (koncepcionálisan)

Nem mindig az a sorrend látszik ott, mint a tényleges sorrend, mert a kliens oldalon csak súly alapján rendez - ha rendez -, míg a blokkokat még a modul alapján is rendezi. (a menüket, meg a lokalizált címük alapján vannak még pluszban rendezve)

Ha egy új blokkot dobsz be egy régióba, azt mindenképpen a végére teszi a sornak, de megjelenítésnél már nem ott lesz ugye, mert azonos súly esetén a blokkot előállító modul (gépi)neve alapján is rendezi azokat.

Szóval mindig két lépés a blokkok rendezés. Először bedobod a régióba, majd megrendezgeted, hogy mindegyik blokk legyen módosított állapotban, és majd utána mentesz csak.

pp

1
0
lazar képe

Köszönöm válaszod.

Átmozgattam igen, de változást nem tapasztaltam. Amint írtam, adminként bejelentkezve minden a megfelelő helyre került, kilépve vagy más felhasználóként pedig továbbra is a content fölött jelent meg. Valami cachelési probléma talán ... boostot és minden cachelést kikapcsoltam, ürítettem - nem tudom.

Végül nem kínlódtam tovább, létrehoztam egy új régiót a content alatt és bepakoltam oda amit kellett. Így már okés - és talán jobb is ...

Köszönöm még egyszer,
Lehel

0
0