Blokkból hivatkozás nézetre

robipecs képe

Sziasztok!

Sajnos a kódokban nagyon nem vagyok otthon, de az lenne a feladat, hogy egy főoldali blokkból - ahol a tartalmak címei szerepelnek egy listában - kéne azt megoldanom, hogy ha a blokkban a címekre kattint valaki, akkor ne a tartalmat nyissa meg az oldal közvetlenül, hanem egy nézetben (pagen) nyíljon meg.

Csináltam is neki egy page-et a blokkhoz, ahol a tartalmak ott vannak oldalanként 1, lapozhatóan. Viszont nem tudom, hogy mit kell csinálni vele, hogy a blokkban levő link ide a megfelelő oldalra mutasson.

Ehhez szeretnék segítséget kérni.

Ha válaszoltok legyetek kedvesek nagyon leegyszerűsítve, hogy én is értsem. :)

köszönettel,
Robi

Drupal verzió: 
Fórum: 
leonidasz képe

Szia!

Ha jól értem, van egy views block-od/nézettáblát, amiben nodeok címei szerepelnek, ill, van egy views page, ahol ugyan ezek szerepelnek, csak gondolom bővebben.

Feladat: ha a blockban szereplő bármely címre(linkre) kattintasz a megadott views page töltődjön be.

Annyi az egész művelet, hogy a views block-ban, a felvett cím mező kimenetét felülírod linkként és a megadható url legyen a views page.
Ha linkre kell pl. classk, rel, stb. akkor ne hivatkozáskénd írd felül, hanem kompletten és tokennel helyettesíted a címet, majd html kóddal adod meg a linkelést

0
0
robipecs képe

Köszi szépen, ilyesmire van szükségem igen valószínűleg.

A lényeg az, hogy ez egy telefonkönyv féle dolog, és ha az ember nevére kattint valaki akkor a sok adatlap közül az övé jöjjön fel.

Gondolom a "Eredmények átírása / Hivatkozás útvonala" ponthoz kéne írnom, csak, hogy pontosan mit, azt nem tudom.

Sajnos token és egyéb témában nem vagyok otthon. Tudnál egy példát írni esetleg, hogy az milyen?
(most lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, akkor bocsánat - keresgettem a neten de nem lettem sokkal okosabb)

köszi

0
0
leonidasz képe

Akkor mégis a blokkban mit listázol? Nem az a feladat, hogy bármit is listáz, mindig ugyan oda linkeljen?

0
0
pp képe

Egy link szövegből és url-ből áll. Neked most azt kell, hogy ugyan az a szöveg jelenjen meg (gondolom a node címe), de ne a node-ra linkeljen.

Egy node belső útvonala úgy néz ki, hogy node/(node azonosítója) pl. node/3. (ezt persze álnévvel el lehet fedni, de ezzel nem kell foglalkznunk, azt a drupal elintézi)

Te most létrehoztál egy view page-et ami valamilyen útvonalon jelenik meg, ami tartalmazza a node azonosítóját. pl.: valami/3

Az átírásnál azt kell elérned, hogy a 3 helyett az aktuális node azonostó, node_id jelenjen meg. A helyettesítési mintáknál találnod kell egy olyat, hogy [nid]. Ha nincs ilyen, akkor a mezőknék(fields) hozzá kell adnod azt elrejtve(exlude), és a lista tetejére kell mozgatnod.

Ezután így fog kinézni az átírt url: valami/[nid]

Így menni fog? Tudod a nézet oldalad útvonalát?

pp

0
0