Belépés, PHP levélküldés és unicode.inc

mullersz képe

Köszöntök mindenkit!

A problémáim a következők:

1. Egy egyetemi szerveren működik egy általam elkészített portál, melyet Drupal 5.7 működtet. De nem tudok belépni a portálra semmilyen felhasználóként (felhasználót sem tudok létrehozni!), és a PHP levélküldés sem működik (de a szolgáltató azt állítja, hogy be van kapcsolva). A Drupal adatbázishoz elvileg minden fontosabb engedély megvan adva.

2. A portálon való böngészés során a következő figyelmezetést jelzi ki a Drupal:

warning: array_map()[function.array_map]: The first argument, 'utf8_encode', should be either NULL or a valid callback in /web/www/szolgaltatowebcíme.hu-NLTGadr1TGtrsLCgBtiQ/www/includes/unicode.inc on line 304.

A kérést valamelyest teljesítettem, mert átírtam a includes/unicode.inc állomány 304. sorában a function.array_map első argumentumát NULL-ra, de ennek ellenére ugyanezt írja ki.

Szerintem ennek köze lehet valamilyen szinten a MySQL adatbázishoz. Annyit még elárulok, hogy a portált utf8_hungarian_ci-ben alakítottam ki, de a szolgáltató phpMyAdmin felületén keresztül való üres adatbázishoz való hozzáfűzés (beimportálás) során az adatbázis karakterkészlete utf8_general_ci lett. De ezzel nem volt gondom pl. az extra.hu szolgáltatás igénybevételénél.

A Drupal rendszerhívásokhoz pedig egyáltalán nemértek.:)

Megjegyzés:

A Drupal és a MySQL adatbázis között socket elérés van (valamiféle biztonsági csatorna), lehet hogy ez zavar be.

A másik dolog, hogy pl. az extra.hu-ra feltettem a portált és ott kezdettől fogva kifogástalanul működik (a Drupal és az adatbázis beimportálását követően).

Úgy érzem, hogy a szolgáltató játszadozik velem.

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel M. Szabolcs