Beküldés módja, formátuma.

Joee képe

Az alábbiakkal kapcsolatban lenne néhány kérdésem a Drupal 7-ről: Amikor a böngészőben megírtunk egy tartalmat és a végén a Mentés gombra kattintunk, beküldődik a tartalom a szerveren levő feldolgozó program valamelyik fájljához vagy? Melyik fájlhoz történik a címzés? Egy vagy több részben történik a beküldés (párbeszéd)? Ha párbeszéd, akkor annak lehetőségei és a feldolgozó fájlok nevei és a várt adatsorok lehetősége? A küldött adatok, hogyan adódnak át? GET, POST vagy milyen módon? Gondolom, ha ez megvan valahol, akkor ez egy hosszabb leírás, ezért inkább az után érdeklődök, hogy hol lehet arról információt, leírást találni, hogy a küldött adatokban melyik kódrész milyen információt vagy utasítást stb jelent és annak milyen lehetőségei vannak még? Röviden a beküldendő kód azon része érdekel, amelyik az utasításokat tartalmazza. Tudom, hogy fáradságos munkával, rengeteg teszttel ezeket ki lehet deríteni, de hátha van egy kész leírás, magyarázat erre vonatkozólag.

Drupal verzió: 
Fórum: 
szantog képe

Akármi történik, az az index.phpnak adódik át amit a drupal és a bekapcsolt modulok kódjai dolgoznak fel. A kérdésed tehát túl általános ahhoz, hogy ezen kívül konkrétabbat lehessen mondani. Egy node beküldésének a folyamatát el lehet kezdeni lekövetni a node_form_submitnál, de még így sem kis falat.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Joee képe

Azért írtam ide,mert minden kódot és lehetőséget az index.php-tól elindulva nem kis munka lenne meghatározni és gondoltam hátha van egy leírás valahol arról, hogy áll össze a beküldött kód, ami az index.php-hoz megy. Kiindulásnak jó lenne ez a link amit adtál de belenéztem kicsit és nagyon sok az elágazás és variációs lehetőség, hogy nem érdemes belevágni így megszerezni. Akkor már egyszerűbb a kliens oldalon a kimenő kód kis változtatásaival valami szabályszerűséget keresve megtalálgatni a kódok jelentéseit. Arra gondoltam hátha a fejlesztők közzétették valahol a kliens oldali kimenő kódok összeállításának lehetőségeit, szabályait.

0
0
aboros képe

az intézi az űrlapgenerálást, validálást, beküldést, tokkal vonóval. van egy hook rendszer, ennek segítségével tudsz belenyúlni más modulok által megvalósított funkciókba. például ha van egy űrlap amit egy másik modul ad, a te modulod belepiszkálhat abba, ha megvalósítja a hook_form_alter -t.

egy tetszőleges drupal űrlapot a drupal_form_submit függvénnyel tudsz előkészíteni és beküldeni. hogy milyen adatok kerüljenek a $form_state -be, azt az határozza meg, hogy melyik formot akarod beküldeni. ($form_id)

0
0

-
clear: both;

Joee képe

Nem egészen erről van szó. Egy külső, nem webes alkalmazással akarom a kódot létrehozni. Ezért kellene tudnom, hogyan kell a kódot elkészíteni.

0
0
Joee képe

Közben sikerült megoldani a dolgot. Köszönöm mindenkinek a hozzászólását és segítségét.

0
0