beányazott flash nem olvassa be a filokat

gyuri2012 képe

Szóval adott egy flash, ami egy php file-t olvas be, (aztan az alapjan kepeket tolt be)
Kulon mukodik (pl http://www.valami.hu/valami/valami.swf), viszont ha beagyazom a page.tpl.php -ba, akkor a php file olvasasat nem tudja elvegezni.
Miert lehet ez? A flash fut... probalkozik...

Fórum: 
gyuri2012 képe

a beolvasando php-nak semmi koze a drupalhoz. a drupal gyokere a www.valami.hu

0
0
Illyés Edit képe

Meglepő, hogy azt vártad, ez ilyen egyszerűen működni fog :) Mióta engedi a Drupal, hogy mindenféle ismeretlen eredetű külső PHP fájlt megnyiss és azokból gyanús kódokat húzz be Drupal alá? Lásd: Services projekt.

0
0
crt képe

Szia.

Bár nem írta, de ha jól értelmezem ez egy sima flash image rotator szerű dolog, a meghívott php script pedig egy könyvtár listázását követően xml-ben visszaadja a betöltendő képek listáját. Pár nappal ezelőtt csináltam egy ilyet, nem volt semmi gond, jól működik. Valószínű, hogy inkább paraméterezési gond lehet a háttérben.

Üdv: Zoli

0
0
gyuri2012 képe

Nincs ezen semmi meglepő..., én még a Mikulás, meg a királylányok létezésében is hiszek. :)
Viszont itt kb. arról van szó, amit crt írt..., azaz nem a drupalba (bocs...: Drupalba) húzom be, hanem a flashbe, és semmi ötletem arra hogy ezt hogy ellenőrizhetné, vagy akadályohatná meg a Drupal.
(de azért a kérdés, mert számtalan dolog működik, amiről nem értem hogy hogyan lehetséges egyálltalán...)
No de visszatérve a Drupalhoz..., elkezdem a flasht debugolni..., elérési út, ilyesmik..., aztán ha már biztosan tudom hogy minden ok, akkor Services project.

A flash amúgy olyan banner szerű az oldal tetején, a primary menüpontok háttere és még felette vagy 150 pixel..., és crt egész pontosan kitalálta hogyan működik (működne).
Kösz az ötleteket, segítséget!

(no de gyanúsnak nevezni a tökéletes kis php kódomat... :) )

0
0
gyuri2012 képe

Azt hogy a Primary links háttere ez a flash legyen:
param name="wmode" value="transparent" ill. ...wmode="transparent" - embed> -el csináltam meg.
Működik win firefox, explorer..., csak a saját rendszeremen nem..., linuxos firefox, flashel :(

0
0
pp képe

nem tudsz mit csinálni. (hack biztos van rá valahol.)

pp

0
0
crt képe

Szia.

A váltakozó képekre nálam ez a flash működik: JW IMAGE ROTATOR
Megtalálható az SWF Tools modul csomagban is, de ezért szerintem felesleges felrakni.

A menüre azt próbálnám meg, hogy beágyazod a flast-t a kívánt helyre (ajánlom a javascript-es kódot használni) és css-el fixen fölépozícionálod az elsődleges hivatkozásokat. A képeket pedig eleve úgy töltöd fel, hogy a háttérhez képest a kívánt mértékben beállítod az átlátszóságát a kedvenc képszerkesztődben. Nem szép megoldás, de jó eséllyel működni fog az összes böngésző alatt.

Üdv: Zoli

0
0
gyuri2012 képe

Kösz!
A dolog megoldódott, a flashben volt a hiba.
Viszont érdekes, hogy a drupal logjában megtaláltam hogy nem létezik a betöltendő php file-om (rossz volt az elérési út, ha beágyaztam...)
Mármint az a php file, amit nem a Drupal tölt be, hanem a flash. Praktikus dolog..., de akkor mégiscsak komplikáltabb a matrix, mint én gondoltam. (de services projekt most nem kellett)

Ez már a mostani formájában jó nekem, a primary linkeknek csinálok egy blokkot is valamelyik oldalra (néhány darab, elfér...), hogy a linuxot használó látogató is megtalálja (nem is fontos dolgok vannak nekem ott).
Majd ha legközelebb is ilyesmit akarok, tovább próbálkozom....

A swf tools-t viszont megnézem..., vannak még hátralévő dolgok, amire lehet jó lesz...

0
0
crt képe

Próbáltad teljes url-el átadni a php scriptet? Nálam a virtualhost gyökerében van elhelyezve a flash és a php script is és abszolút útvonallal hivatkozok rá, így probléma nélkül működött.

Üdv: Zoli

0
0