Baj, ha a forráskódban az ékezetes karakterek helyett kód van?

luinloth képe

Keresőoptimailzálás szempontból gondolom a kérdést.... A keresőrobotok "lefordítják" a kódokat, vagy nem?

Pl á=á

Fórum: 
aboros képe

gyanítom kézzel beleírtál ékezetes karaktereket valamelyik fileba (mondjuk page.tpl.php -ba) és nem utf8 kódolással mentetted. ez lehet a hiba oka.

0
0

-
clear: both;

Pasqualle képe

a keresorobotok ismerik a html kodokat.. az á kodot felismerik "á" es "a" betunek is..

0
0
nevergone képe

Azt hozzátenném, hogy már egy jó ideje minden kicsit is igényes honlap UTF-8 kódolást használ, amely segítségével minden "varázslás" (HTML-entitás) nélkül leírható minden karakter. :)

0
0
luinloth képe

Igazából maga a CKeditor alakítja át a betűket kóddá.

Rákerestem, hogy ezt hogy lehet kiküszöbölni, és beleírtam egy plusz sort a ckeditor.confog.js-be... Eddig oké is volt, szé lett, máködött, de most meg azt vettem észre, hogy a forráskódban ilyenek vannak: (&-ek mögé tettem egy szünetet, hogy látszódjon...)

Ez normális? Én még nem láttam ilyet szövegek forráskódjában.

Közben meg nem jelenik meg semmilyen formázás a kész szövegben. Az eddigi kereséseim alapján ez inkább beviteli mód kérdése. De a full HTML-ben ugyanazok a szűrők vannak, mint a filtered-ben, ugyanúgy nem jelennek meg vele a formázások. Ha pedig próbáltam új elemeket felvenni (bemásoltam azokat, amik itt a fórumhozzászólások beírásakor megjelennek - a> em> < strong> < cite> < code> < pre> < ul> < ol> < li> < dl> < dt> < dd> < p> < br> < blockquote> < del> ).

Szóval a kérdésem az, hogy hol dől el, hogy nem jelennek meg a formázások? És hogy tudom megoldani? Köszönöm!!!

0
0