Böngésző detektálás

makikaki képe

Sziasztok, Konkrétan azt kellene megoldanom, hogy ha ie6-os böngészővel nézik meg az oldalt, akkor egy felirat jelenjen meg hogy böngészője nem támogatott frissítsen újabbra stb.Gondolom valahogy a page.tpl.php ban kellene vizsgálnom a böngésző típusát és változtatni a lapon. Erre kellene valami megoldás. Köszönöm.

Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

http://drupal.org/project/conditional_styles

Ez a legszebb megoldás, aztán CSS-ben pedig lerendezed. (Pénteken pedig NYDUG, gyere!) :)

0
0
eager képe

Ezt tettem a page.tpl.php legelejére:

<!--[if lt IE 7]>
  <div id="ie6-wrapper"><div id="ie6">
      <p>It appears that you are using a rather outdated version of Internet&nbsp;Explorer.</p>
      <p>Please update it or switch browser to properly access the  contents of this website.</p>
  </div></div>
<![endif]-->

Ez meg a CSS hozzá (nem kondicionális CSS, hanem ott csücsül az utolsóként hívott, utils.css névre keresztelt, minden böngésző által látott stíluslapom végén):

#ie6-wrapper {
  background-color:#544848;
  border-top:3px solid #ffb91a;
  border-bottom:3px solid #ffb91a;
  filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Shadow(Strength=30,Direction=180,Color='#000001');
  padding:15px 0px 500px;
  position:absolute;
  top:0px;
  z-index:1000;
  width:100%;
}
#ie6 {
  background-color:#ffb91a;
  color:#544848;
  font-weight:bold;
  font-size:1.3em;
  line-height:1.5em;
  margin-left:auto;
  margin-right:auto;
  padding:75px 30px 105px;
  text-align:center;
  width:640px;
}

Eredményképpen egy jó nagy lepedő takarja el a lapok felső részét (kitölti a monitort) és rá van írva az üzi, amiről beszéltél.

Ha kiveszed a conditional commentek közül a dolgot, akkor Chrome 17-en is belőheted a pontos formázását ;)

Ha szebben akarnál dolgozni mint én, akkor asszem annyit lehetne csinálni, hogy ezt az üzenetet a template.php-ben egy változó formájában megadni a kondikommentet beleértve, és a page.tpl.php elején meg ezt a változót simán mindenképpen hívni. (így ha valaha többnyelvűsítesz vagy akármi más miatt variálni kell az üzenettel, akkor a template.php-ban ezt elegánsan tudod majd intézni.)

Nem igazi böngésződetektálás ez (mint ahogy a poszt címéből számítottam rá) hanem csak annyi, hogy Gates úr kegyelméből az IE6 detektálja magát :)

0
0
pp képe

Ülsz a cégben, ahol nem Te tartod karban a gépeket. Feltennél normális böngészőt, de kirúgnak. Frissítenél, de nem lehet, tiltja a poliszi.

Elmész egy ilyen oldalra és még a pofádba is tolják, hogy „miért nem frissítesz már mazsola”, hogy érzed magad?

Mit ér el ezzel az oldal készítője? Frusztrál téged, a látogatóját.

Nincs más ember a földkerekén aki ne frissített volna már, hidd el. Ezzel nem érsz el mást a fentin kívül.

pp

3
0
szantog képe

+1
Aki ie6-t használ, és elméleti lehetősége volna frissíteni, már amúgyis más szemmel látja aZinternetet, nem fog fennakadni, hogy seobaglyak. És baromi sok oldal a pofájába tolta már, hogy fissíccséhe, sanszos, hogy nem a tiéd kapcsán jön el neki a megvilágosodás.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Habár ez mind igaz, de azért hadd linkeljek már be egy erre szolgáló modult, ha már ez volt a kérdés :D

http://drupal.org/project/ie6update

Egész tűrhetően néz ki, ahogy JavaScripttel lecsusszan egy figyelmeztetés, hogy "vazze, nézd má, ősember, ész mit eszik?"

0
0
eager képe

Ezt csak azért csináltam így, mert az általam készítet layout olyan mértékben hullik drabjaira ie6-ban, hogy ott már mindenki számára kellemetlen, ha ahhoz az oldalhoz köze van/ /tényleg szanaszét száll a layout/

/úgy gondolkodtam, hogy egy ilyen üzi azt közvetíti, hogy tudom hogy nem jó, de legalább tudok róla, és szólok is, hogy mi a helyzet/

Esetleg akkor most kell visszaülni az iskolapadba, és megtanulni legalább épkézláb szinten ie6 kompatibilisnek lenni?

Bevallom, hogy ehhez 2012-ben hozzáfogni számomra furcsa érzés.

/amúgy az általatok említett körülményt - valakinek nem áll módjában frissíteni - nagyon jól ismerem, volt olyan szakasza az életemnek, amikor ilyen gépekhez fértem csak hozzá/

/ezután csak úgy köthettem ki mégis a fenti megoldásnál, hogy akkor sem hibáztattam ilyesmiért az oldal készítőjét, hanem inkább a helyi rendszergazdát próbáltam rávenni egy frissítésre/

0
0
Sk8erPeter képe

Mondjuk lehet úgy is használni normálisabb böngészőt, hogy ahhoz nem szükségesek admin-jogosultságok, minimális jogosultság is elég, pl. portable Opera:
http://www.opera-usb.com/operausben.htm

vagy:
http://blog.chromium.org/2011/06/introducing-non-admin-chrome-frame.html

http://portableapps.com/apps/internet/google_chrome_portable

http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable

... és így tovább.
Én legalábbis biztos nem szívatnám magam olyan gépen sem IE6-tal, ahol nincs jogosultságom valami tisztességes böngésző telepítésére.

A konkrét témához hozzászólva azért manapság IE6-ra komolyan optimalizálni már kicsit úgy is túlzásnak tűnik, hogy nyilván még előfordulnak olyan cégek, ahol nem létezik egy normális rendszergazda, aki felfedezné, hogy az IE6-ot nem csak a webfejlesztők felől érkező szidásáradat miatt kellene a lehető leggyorsabban a kukába dobni, hanem a böngészés közben átélhető borzalmak és biztonsági aspektusok miatt is.

0
-2
nevergone képe

Erősen offtopic már, de attól tartok, nem dolgoztál még több tízezer számítógéppel rendelkező, országokon átívelő multinacionális cégeknél (én sem). Sok helyen biztonsági okokból a házirendben le van tiltva a cserélhető adathordozók használata, (már van a gépen USB vagy optikai lemez olvasó - céges vékonykliensek, szevasztok!), plusz ha nekiállsz telepítgetni vagy variálni, akkor (pár figyelmeztetés után) úgy vágnak ki a cégtől, hogy a lábad nem éri a földet.

Az pedig, hogy egy cégnél milyen verziójú szoftvert használnak, az elég sok tényezőtől függ. Pl. ha van egy intranetes alkalmazásuk, ami remekül megy IE 6 alatt és amúgy a számítógépek csak az intranetet érik el, akkor nem biztos, hogy érdemes váltaniuk.

Hogy ontopic is legyek, szerintem IE6-ra nem kell már optimalizálni, de kevés odafigyeléssel minden weboldalnál megoldható, hogy IE6 alatt se essen szét használhatatlanra.

3
0
pp képe

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy itt senki nem mondta, hogy szívasd magad ie6-ra való optimailázálással.

Csak arról van szó, hogy ne büntesd aki ie6-al jön, mert nem jókedvében teszi.

pp

5
0
Sk8erPeter képe

nevergone, pp:
rendben, belátom, igazatok van, asszem átestem a ló túlsó oldalára, a helyreigazítások jogosak, jó szempontokat vetettetek fel.
Sorry!

0
0
aboros képe

1
0

-
clear: both;