"Az oldal nem található" résznél bizonyos blokkok miért láthatóak?

vikicica22 képe

Hello mindenkinek!

Észrevettem, hogy bizonyos blokkok pl.: keresés vagy views-el létrehozott blokkok stb... nem, tűnnek el ezen az oldalon: "Az oldal nem található" (Page not found).
Még itt is lehet tapasztalni ezt a jelensége ha beírjátok pl. ezt: http://drupal.hu/xy
Lehet látni, hogy jobb oldalt ott maradnak a blokkok.

Ezeket az ott "maradt" blokkokat nem lehet valahogyan eltüntetni?

Üdv.: Viki

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szt képe

Hibás linkek esetén csak a fő tartalom blokk az, ahova nem tud bejönni semmilyen tartalom, a többi blokk látszik (gondolj bele, elég fura lenne, ha a fejléc sem látszana, meg a menü sem, hirtelen azt se tudná a user, hogy hol van :))
Ha neked egyes blokkok nem kellenek a 404-es vagy 403-as hibalodalakra, akkor pl. a Context modullal tudsz ilyen szabályokat felvinni.

3
0
balazsgabi képe

Miután egy weboldal "egyik leggyakoribb oldala" lehet a 404es, és ha ez jól le van kezelve navigáció tekintetében (azaz fogod az eltévedt látogató kezét), akkor hasznos lehet ez a modul 404 Navigation

4
0
Illyés Edit képe

Megadhatsz egy külön 404 oldalt az admin/config/system/site-information oldalon, és erről az útvonalról letilthatod a blokkokat.

3
0
vikicica22 képe

Köszönöm a segítséget, mindegyik variációt kipróbáltam és működik.

1
0
balazsgabi képe

Az általam javasolt modult is teljesítmény fokozásra találták ki, de amit Edith javasol az szerintem még kevesebb energia/erőforrás felhasználás. Mondom ezt így, hogy nem ismerem a működését a modulnak, de egy szimpla teszttel meggyőződhetsz, hogy adott oldalon (ugyanolyan környezetben) melyikkel gyorsabb ugyanaz a nem létező oldal.

pl:
http://www.webpagetest.org/
http://tools.pingdom.com/fpt/
http://nibbler.silktide.com/

és term. a szerver logjai

0
0