Automatikus nézet szűrés könyvekre

HF leon képe

Van több különféle tartalomtípusokból álló könyv.
Készítettem egy nézetet, amely bizonyos feltételekkel kiszűri egy könyv egyes lapjait és egy blokkba rendezi.

Megoldható az, hogy a nézet csak abból a könyvből rendezze össze a lapokat, amely könyv egy lapja nyitva van?

Vagy minden könyvhöz külön nézetet kell készíteni?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
HF leon képe

Érdekes, hogy a nézet modulról a drupal egyik igazi svájci bicskájáról nincs egy tisztességes részletes leírás. Már megcsináltam benne pár dolgot, de mindíg tanulok újat.
Most, még nem mernék vállalkozni egy komolyabb leírásra, mert messze állok attól, hogy minden lehetőségét teljesen értsem, átlássam. Pedig biztosan logikus, csak a kezelőfelülete nem a leginkább felhasználóbarát. Igaz persze a hozzá kapcsolódó lehetőségek is rájátszhatnak erre.

A lényeg a lényeg, íme a megoldás (olyan egyszerű, szégyenlem is, hogy nem jutott elsőre eszembe):

  1. A könyv legfelső lapjával minden alatta lévő kapcsolatban áll tehát...
  2. Készítünk egy kapcsolatot a könyv legfelső lapjára (vagyis magára a könyvre :).
  3. Jöhet egy szövegkörnyezeti szűrő a tartalom azonosítójára.
  4. Az előbbi szűrőben beállítjuk az alapértelmezés szerinti értéknek a legfelsőbb szintű könyv a jelen tartalomból lehetőséget.
  5. Végül fent a kapcsolatnál megadjuk a korábban megadott könyvet.

Tehát ennyi, ha valakinek van jobb megoldása azt szívesen várom. Ebben az esetben minden könyvlapnál megjelenik a nézet, de csak az adott könyvre vonatkozóan.

Amit szívesen vennék, ha valaki esetleg tudja, hogy miként lehetne a jelen megoldást úgy tovább fejleszteni, hogy mondjuk csak a könyv harmadik mélységű lapjainál jelenjen meg a nézet az elsőnél, másodiknál, valamint a negyediknél, ötödiknél, stb. ne.

(A mélység az egymásba ágyazott könyvlapokat jelenti. Minden lap be van ágyazva a könyv legelső lapjába, bár a hozzá van kapcsolva szó jobban hangzik. A második mélységű lapok közül egyeseknek lehetnek al lapjaik. Ezek a harmadik szintű lapok. Minden második szintű lapnak annyi al lapja lehet ahányat szeretnénk. A harmadik mélységű, vagy szintű lapnak pedig lehetnek további al lapjai, vagy gyermekei, stb.)

0
0