asp.net támogatás drupálra?

blaces képe

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a Drupal későbbi verzióiban várható-e ASP.Net támogatás?

Olvastam, hogy a Drupalba belelehet nyúlni és "átírni" egyes részeit PHP segítségével, esetleg további modulokat írni.

Mert ha szeretnék esetleg több "funkciót" hozzáadni a honlaphoz, amelyet Drupalban nem tudok, akkor azt gondolom PHP segítségével bele lehet írni. És én jobban szeretném ha esetleg az ASP.Net-et tudnám gyakorolni.
Igaz még csak most kezdek el a programozással ismerkedni, meg a suliban is most tanulom a C-t, de engem a C#, Java, is érdekel, és még beleástam magam az ASP.Net-be, igaz még csak az elején vagyok.

Illetve olvastam külföldi honlapokon, hogy néhány CMS már próbálkozik ASP.Net "motorra" épülő tartalomkezelő rendszerek fejlesztésével. (habár lehet, hogy az angol tudásom miatt félreolvastam). Ezért kérdezem rá, hogy a Drupal nem akar-e ilyet?

(Tudom, hogy van olyan CMS rendszer ami támogatja az ASP.Net-et, de nekem elsősorban a Drupal tetszik, testhez álló.)

Köszönettel: blaces

Drupal verzió: 
Yorirou képe

Direkt összekapcsolásnak nem biztos, hogy sok értelme lenne, viszont a két rendszer szolgáltatásait tudod használni XMLRPC-vel.

Amúgy ha nem vagyok indiszkrét, akkor milyen funkció az, amit nem tud a Drupal, és asppöttynet kell hozzá?

0
0
Nagy Gusztáv képe

a webes platformok működését.

Természetesen erre nem lesz megoldás.

0
0

Nagy Gusztáv

tolmi képe

Kedves blaces,

A Drupal-t PHP-ban írták és nem ASP-ben. Így a válasz most nem és a jövőben sem lesz soha ilyen lehetőség. A Drupalt PHP-ban lehet programozni, másban nem.

Tehát vagy nekiállsz és megtanulod a PHP-t és utána a Drupalt, vagy másik tartalomkezelőt választasz. Egyébként olyan tartalomkezelőhöz hozzá se nyúlj ami ASP-ben van írva. Ha már MS platformra keresel CMS-t, akkor válassz olyat, amit nem amatőrök fejlesztenek. Első ismertetőjegye az ilyennek, hogy a nagyrésze C#-ban megírva és csak a megjelenítést végzi az ASP. (Ajánlom a Sense/Net 6.0-t, magyar cucc és open source)

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita