arculattervező

szabozoltan69 képe

Milyen linuxos eszközt javasoltok arra, hogy egy dizájner által gyártott képsorból HTML+CSS fájlokat gyártsak (a magam számára), melyet azután viszonylag fájdalommentesen át tudok ültetni drupal7-re? (Ez utóbbi lépéshez már utánanéztem pár dolognak; inkább az első lépéshez való támogatás érdekelne.)

Hallottam dicsérni az Artisteert (bár ez nincs meg linuxra), meg a 960 grid systemet - iránymutatást várnék, hogy merre érdemes elindulni, hogy épkézláb módon jussak eredményre, ne csak az (editorbeli szerkesztés + böngészőbeli próba) ciklust ismételgessem.

Drupal verzió: 
Fórum: 
york képe

En nem szoktam HTML+CSS-t kulon irni.
Egybol drupal theme-be irom.
Szerintem kidobott ido a html+css elkeszitese.

3
0
vajdasági képe

Talan nem is kimondottan a HTML -re gondolt amikor azt irta, en inkabb ugy erzem hogy a *.tpl.php fajlokra ertette. Ha mar sminket keszit gondolom o is latta azokban a html elemeket.

Kulonben maximalisan egyetertek, *.html kidobott ido.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem itt, drupal.hu-n inkább az Artisteer problémáival fogsz találkozni. Nem egyszer ki kellett dobnom, amit valaki generált vele, és újrakezdenem az egész sminkelést.

3
0

Nagy Gusztáv

vajdasági képe

Osztom a velemenyed. En meg kezdo vagyok Drupalban. Eddig amiket csinaltam az mind php, html es css volt. Most hogy megkonyitsem a dolgom egy Artisteer sminkkel keszitek egy oldalt, de mar igyis eleg sokat bele kellett nyulnom a php es a css -be is. Sot mar az is megfordult a fejemben hogy ha minden keszenlessz akkor a sminket is megcsinalom hozza magam rendesen.

Szerintem ha a tudas keves egy salyat smink vagy alsmink elkeszitesehez akkor hasznalhato, de ra kell keszulni hogy nem fog minden mindeg ugyanugy kinezni mint ahogy szeretnenk... Inkabb az az irany hogy amit oszerakunk vagy osze birunk rakni az lesz a vegtermek. Es ha valaki elore hoz egy rajzot hogy ez es ez kellene akkor inkabb meg kell tanulni a smink kesziteset.

0
0
vajdasági képe

Meg fogsz lepodni en Kwrite -t hasznalok :) Plane ha mar megvannak a kepek meg a html + css akkor nem nagy a gond.

Vagy nem jol ertettem es csak kepek vannak hogy az oldal hogy nezne ki? Kepeket en meg win-en Corel-ban szabdalom meg rajzolgatok, de a GIMP is angyon jo csak en meg nem nagyon szoktam hozza, de igyekszem. Ha csak meretre kell vagni kicsinyiteni meg hasonlok akkor a gthumb -ot haszalom.

Szovegeknek a KWrite en mar megszoktam, habar mar feltettem a NetBeans -t allitolag nagyon jo az is. Verziokzelest vagy kovetest vagy hogy is hivjak en meg nem vezettem be. De a NetBeans allitolag azal is jol megfer.

Gnome alatt dolgozok Debian linuxon, ezen a gepen van a tesztkornyezetem is vagyis itt fejlesztek is Apache, php, mysql, salyat dns szerver stb.

De hangsulyozom en meg nagyon kezdonek tartom magam ami a Druplat illeti. Ugyhogy azert halagass meg masokat is.

960 grid -et csak megneztem jonak tunik, en eddig a Garland sminket vettem alapnak es arra epitettem, vagyis azt szerkesztettem at. 2 hasznalhato sminket keszitettem igy, meg vagyok veluk elegedve, igaz meg nem keszek az oldalk igy nem publikusak. Egy harmadikat meg az Artisteerrel kezdtem de mar sokat belenyultam.

0
0
szabozoltan69 képe

Köszönöm az építő válaszokat, a drupal 7 kézikönyvet is!

1
0