Archívum böngésző

cz képe

Sziasztok,

Most kezdtem el használni a drupált, s most próbálkozok összehozni valamit. Ha nehezen is de kezdek rájönni a dolog nyitjára ? Sikerült egy már előre elkészített statikus oldalt beilleszteni a drupál alá, úgy hogy felső menü is legyen belőle. S ha rákattintok akkor már nem lép ki a portálból hanem bele illeszti? Ugyanakkor ha meg akarom nézni az archívum böngészőben, hogy az adott napon mi volt akkor látom találatként az adott statikus oldalt, s ugyanakkor a jobb oldalon levő menűk (archívum böngésző, keresés, online felhasználók, stb?) nem a jobb oldalon kerülnek megjelenésre hanem valamiért az adott cikkbe beágyazva annak az alján jelennek meg? Mi lehet a gáz? Találkozott már valaki ilyennel?

Hojtsy Gábor képe

A hiba oka éppenséggel azon múlik, hogy hogyan sikerült összehozni ezt a valamit... Egy meglévő modult használtál (staticpage vagy valami hasonló szolgál erre), esetleg saját trükköket vetettél be? Lehet, hogy nem zártál le egy HTML elemet, azért ugrik más helyre a tartalom, de ez csak a sok lehetőség egyike.

0
0
cz képe

Tartalom beszúrása -> Oldal módszerrel adtam meg, s itt a beviteli formaként a Full html-t adtam meg..

Azért is érthetetlen a dolog, mert csak az archívum böngésző használatánál esik szét az oldal. Igaz attól fügetlenül lehet meg hibás az oldal.

Ja és a statikus oldalt ellenőriztem a "http://validator.w3.org/" segitségével és szerinte hibátlan ezért is nem értem a dolgot..

0
0
cz képe

Ha nem "full html"-ként hanem "filter html"-ként szúröm be az oldalt akkor nem esik szét az arhívum böngészőben sem. Már csak a kiemeléseket kell átszerkeztenem és akkor jó lesz...

0
0
Hojtsy Gábor képe

Azért esik szét, mert a bevezető generálásakor a Drupal nem gondoskodik arról, hogy a HTML elemek megfelelően le legyenek zárva (illetve csak bizonyos fontosabb elemekre figyel oda). Rakj egy <!--break--> jelzést oda, ahol a bevezetőt el szeretnéd vágni, és győződj meg róla, hogy odáig minden HTML elem korrektül le van zárva.

0
0
cz képe

Woow ez a csodákra képes ott vágja le ahol kell.. Köszönöm szépen a segítséget.

0
0