Apróhirdetés + Google Mapses koordináció

adamwise képe

Tisztelt Fórumozók!

Egy olyan menüpontot szeretnék kialakítani a honlapomon, amin apróhirdetéseket lehet feladni.

Ezt már elkezdtem csinálni Classifield Ads modul segítségével. Ezt az apróhirdetéses menüpontot ki szeretném még egészíteni egy google mapses térképes funkcióval, ami jelölné az adott hirdetést feladó tartózkodási helyét egy térképen. Egy olyan alternatíva kellene, hogy a tartózkodási helyhez beírt címet egy térképen jelenítené meg, vagy akár úgy, hogy már alapból a térképen jelölhetné be a hirdetés feladója a tartózkodási helyét. Lényegében mindegy, hogy melyik változat, mindkettő "játszik". Természetesen ezeket pluszba a hirdetésbe meg is szeretném jeleníteni a címlapon. Ehhez elegendő a Getlocations modul, vagy még kellene hozzá egy Google Mapes API is?

Ehhez hasonlóelképzelést szeretnék megvalósítani, ami ezen az oldalon látszik a Lage , Anfahrt almenüpontba.

Kép az elképzelésről

Természetesen végső soron ezt kiszeretném egészíteni egy útvonaltervezős alkalmazással (modullal is), esetleg ilyenre már van elkészült modul alkalmazás, vagy ez már komolyabb fejlesztést igényelne?

Mit gondoltok, ezeket az elképeléseket, akár mindegyiket, meg lehet valósítani létező modulok segítségével, és ha igen, akkor pontosan mely modulokkal, és nagyvonalakban hogyan?

Ha már volt, van hasonló téma elnézést kérek, úgy gondoltam így átfogóbb számomra, ha a saját egyéni problémám megvitatására ezen topicban nyílik lehetőség.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, a hasznos információitokat, véleményeiteket!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
adamwise képe

Vagy esetleg OpenLayers? Ez is szükséges lenne hozzá?

0
0
adamwise képe

:U

0
-3
adamwise képe

Feltepeítettem a getlocations modult, de sajnos beállítások közben miután elmentem, ez a hibaüzenet fogad:

Request for invalid marker set drupal

A hozzászólásaim dislikeolásába fordított energiákat, hasznos hozzászólásak írására is fordíthatnátok, kisegítve engem, és a többi hasonló problémával találkozó fórumlátogatókat! Megértéseteket és remélem egyszeri segítségeteket, előre is köszönöm, feltéve, ha nem egy újabb dislike roham indul el a hozzászólásaim kapcsán.

Vagy ha már van hasonló téma, vagy egyéb oka van annak, amiért nem válaszoltok, akkor kérlek osszátok meg azt velem.
Néma gyereknek anyja se...

1
-3
Nagy Gusztáv képe

Mint minden fórumon, itt is az fog segíteni, akinek

  1. van ideje a kérdésben elmélyülni
  2. van ötlete a megoldásra
  3. van ideje leírni
  4. nem veszed el a kedvét a "kuncsorgással" és "kioktatással".

Én most futok bele harmadszor a kérdésedbe, és hidd el, tényleg nincs ötletem a megoldásra. Ha lenne, tényleg azt írnám most.

Igen gyakran előfordul, hogy tényleg nem tud senki segíteni. Itt ugyanis itt nem fizetett szolgáltatást veszel igénybe, így nincs értelme "követelőzni".

4
0

Nagy Gusztáv

adamwise képe

Elnézést a kellemetlenségért, csak el voltam keseredve, és bizonytalanság is volt bennem, hogy miért nem ír senki sem. Nem szerettem volna kioktatni senkit sem, és a türelmetlenségem is ebből fakadt.

Próbálkozom saját módszerrel.

Ha mindeközben esetleg valaki előrukkolna a megoldással, azt nagyon szívesen venném továbbra is!

Még egyszer elnézést, és köszönöm személyesen neked Nagy Gusztáv, hogy a Drupal 7 könyvet megalkottad, kezdeti ismerkedésemet a Drupállal, ezzel a könyvvel óriási mértékben megkönnyítetted.

5
0
szt képe

A sites/all/libraries/getlocations/markers könyvtárba másoltál markereket?

2
0
adamwise képe

Köszönöm, azt már megcsináltam, az a "része" már megy is. Egyenlőre működik is, egy problémám akadt vele. A Getlocations fieldbe hiába írom be a címet, nem jeleníti azt meg az alatta lévő térképen. Pedig be van állítva. Mondjuk az is be van állítva, hogy autocomplet kitöltse az adott mezőt, ha pl. elkezdem beírni, hogy Buda... akkor fel kéne elvileg hoznia a további lehetőségeket, úgy mint egy Google Mapses keresésnél, de sajnos ez sem reagál. Milyen beállításbeli dolgot állíthattam el?

0
0
Sk8erPeter képe

Azt elfelejtetted leírni, hogy már itt is megkérdezted mindezt:
http://prohardver.hu/tema/drupal_portal_fejlesztes/hsz_449-455.html
és hogy a markeres problémádra konkrétan ez volt a megoldás:
http://prohardver.hu/tema/drupal_portal_fejlesztes/hsz_452-452.html
tehát amit ott írtam,

admin/config/services/getlocations
Itt nyomj egy "Megújít" ("Regenerate") gombot.

pedig ez másnak jól jöhet, ha találkozik hasonlóval.

A konkrét beállításaidat a másik helyen sem írtad le, pedig egy screenshot olykor többet ér minden szónál.
Nem írtad azt sem, hogy melyik mezőbe próbálsz írkálni.
Valahogy így kellene megjelennie, amikor beírod, hogy "Buda", és a Google lehetséges találatokat listáz (most a mezőben lévő placeholderekkel ne foglalkozz):

Get Locations modul

2
0
adamwise képe

A ph!-n párhuzamosan kérdeztem, köszönöm, hogy itt is megosztottad a problémám kulcsát.

Készítettem pár screenshotot a Getlocations field beállításáról, amit a konkrét fieldnél állítottam be. Nem általánosságban állítottam a getlocations fieldet a beállítások fülön.

Loc1

Loc2

Loc3

Loc4

Úgy lett beállítva, hogy elvileg magától kéne kitöltenie, és be is kéne jelölnie a beírt címet a térképen, de sajnos sem a kiegészítés, sem a térképen történő megjelenés nem elégséges.

0
0
Sk8erPeter képe

Azt már írtam a másik fórumban is, hogy a nálad látható Search box with geocode button helyett állítsd át "Search box with Automatic Geocoding"-ra, nézd meg, úgy működik-e (ahhoz hasonlóan, amit mutattam).

0
0
adamwise képe

Arra tettem, mégsem jó. Esetleg más rész a beállítások során, amit bepipáltam, de nem kellett volna, vagy fordítva? Továbbra sem jönnek ki a választási lehetőség, és sajnos a beírt címet nem is jeleníti meg a térképen. Pedig mindent úgy állítottam be, ahogy javasoltad. Ismétlem, a az aktuális field beállításainál, az adminisztrációs felület / beállításokon belül is ezeket állítottam be, ha az így külön számít.

0
0
fekete képe

Hogy oldódott meg a problémád? Mert gondolom megoldódott, csak itt nem jelezted

0
0

Üdvözlettel: Black