Anonymousnak felvitelnél rejtett mező default értékkel

csg képe

Sziasztok!

Az egyik most készülő oldalamon lenne árajánlatkérési lehetőség, ahol szépen cck mezőkkel megadja a leendő ügyfél a szükséges adatokat. Azt szeretném, ha az ajánlatkérésnek lenne státusza is a későbbi feldolgozást illetően (listából választható, "új", "megnéztük", "árajánlat kiküldve", stb.), de ezt nyilván nem akarom felvitelkor az ügyféltől bekérni, tehát beállítottam default értékként az "új"-at, és a cck field permissions modullal elrejtettem a mezőt az ügyfelek elől. Ez viszont így sajnos nem működik, nem kerül bele a táblába ehhez a mezőhöz a default érték, pedig kötelezőre állítottam a kitöltését (hibát sem jelez emiatt, gondolom nem csak elrjeti, hanem úgy csinál, mintha a tartalomtípus ezen mezője az anonymous felhasználók esetében nem is létezne).

Röviden összefoglalva azt szeretném, hogy anonymous felvitelkor egy rejtett mező kapjon értéket, de regisztrált felhasználóként látszódjon ugyanez az érték, és módosítani is lehessen.

Hogy szokás az ilyesmit szépen csinálni? Van rá kattintgatós megoldás, vagy fejlesztenem kell?

Köszi,
--
Csonka Gergely
http://bekex.hu

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

Hogy néz ki a default értéket megadó kódod? Ha nincs bekapcsolva a Field Permissions, akkor jól működik?

Ha nem ott a gond, akkor egy pár soros kis modul kell rá, amiben van egy modulneve_nodeapi() függvény.

<?php
function modulneve_nodeapi() {
  if (($op == 'insert' || $op == 'update') && $node->type == 'ajanlatkeres' && empty($node->mezo)) {
    $node->mezo = 'new';
  }
}
?>

Szerk.: a $node típusát is meg kell vizsgálni, ezt kihagytam.

0
0
csg képe

Nincs kód (vagy nem értem a kérdést), simán a cck mezőnek beállítottam egy default értéket. Ha nincs bekapcsolva a cck field permissions, vagy megadom az anonymousnak a create jogot a mezőre, akkor megjelenik neki a státuszlista, viszont el is állíthatja, és nem csak újként küldheti be az ajánlatkérést, hanem bármi másként is.

Kösz a kódot, kipróbálom (update esetére nem is kell, azt már regisztrált user csinálja, és nála bekerül a default érték).

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

pp képe

Form alterrel a type-ot át kell írni value-ra vagy hiddenre. (a hiddennél a kismókusok nem, de a nagymókusok pl. firebuggal simán írhatják.)

pp

0
0