Amikor valaki sminket szerkeszt...

Anonymous képe

Nem gúnyból kérdezem, tényleg érdekelne, hogyan is működik azoknak az embereknek a lelkivilága, akik sminket szerkesztenek, aztán beküldik a drupal.org-ra.

Mint gyanútlan felhasználóval, számtalanszor előfordult már velem, hogy letöltöttem egy sminket, tetszetősnek találtam, elkezdtem testreszabni, majd - sajnos legtöbbször túl későn - belémvillant, hogy meg kellene nézni, hogyan is fest mindez Explorerben. És akkor jött a döbbenet. Mondjuk az, hogy a jobb oldali sidebar egyszerűen nincs sehol. Vagy le van dobva alulra. Vagy teljességgel előcsalogathatatlan. Ilyenkor élek a gyanúperrel, hogy én bénáztam el valamit. Letöltöm a szűz sminket újra, felpakolom, és örömmel/sírva konstatálom, hogy mégsem én voltam a béna, hanem a szeretve tisztelt sminkszerkesztő.

Higgyétek el, eszméletlenül érdekelne, mi játszódik le az ilyen gagyi sminkek alkotóinak fejében, lelkében. (Mert ha ilyesmi miatt nem szívtam már vagy hússzor, akkor egyszer sem.)
A következő verziókat állítottam fel:

1. Az alkotónak egyszerűen nincs tudomása róla, hogy azon a böngészőn kívül, amit ő használ, más böngészők is léteznek.

2. Az alkotó elkészíti a gyönyörűséges sminkjét Firefoxban, majd ellenőrzi, működik-e a dolog Explorerben is, ekkor:

a) észleli, hogy gond van, de:
a/1. nem érdekli
a/2. szívjon más is
a/3. ne használjon senki Explorert, oszt kész

b) nem észleli, hogy gond van, mert:
b/1. az alkotó csökkentlátó
b/2. hallucinál, és úgy érzékeli, hogy minden rendben
b/3. épp bejött a kedves mamája, és elterelte a figyelmét, később pedig elfeledkezik róla, hogy Explorerben nem esett át ellenőrzésen a cucc

3. Az alkotó direkte azzal a céllal teszi közzé korszakos művét, hogy a Drupal gyanútlan felhasználóinak a lehető legtöbb bosszúságban legyen része.

Vagy hogyan működik ez pszichopatológiailag?

Mivel a témaindító semmilyen konkrét információt nem tartalmaz (még a hibás sminkek nevét sem), ezért a hozzászólásokat lezártam. Illyés Edit

Fórum: