alsminkben paddnig none?

Valsartan képe

Sziasztok!
Marinelli sminkhez készítettem saját alsminket. Eddig minden formázást sikerült beállítanom, de az eredeti sminkben lévő padding:0px; hatását sehogy sem sikerül kikapcsolnom.

  1. #navigation-primary ul{
  2. margin:0px;
  3. padding:0px;
  4. list-style:none;
  5. }

Próbálkoztam már padding: auto; padding: none; de ezek szintaktikailag hibásak, ezért nem is veszi figyelembe a böngésző. Fix értéket nem akarok beállítani. Hogyan tudnám kivenni ezt az eredeti sminkbe nem belenyúlva?

Drupal verzió: 
Fórum: 
ipeto képe

Pedig csak konkrét értékek adhatók meg szabványosan a padding tulajdonságnak - legalábbis tudtommal.

0
0
knorbi képe

Nem teljesen tiszta, miért nem tudod felülírni.

padding: 0;
jó kell, hogy legyen

Használsz firebug-ot? Abban megjelenik az általad létrehozott szabály? Ha igen, akkor a felülírandó alatt, vagy fölött?

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

knorbi képe

Egy kicsit félreértettelek.

Fix értéket kell megadnod, de a mértékegység az lehet relatív!

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

Valsartan képe

Igazából nekem az lenne jó, ha a padding nem lenne dekralálva. Akár a chrome akár a firefox elemvizsgálatában kiszedem a padding elöl a pipát, akkor a marinelli menü középre kerül az oldalon. Ez lenne a cél. Középre szeretném igazítani, és nem úgy ahogy az alapértelmezett - balraigazított. Még annyit pontosítanék, hogy a megjelenítésnél bekapcsolt megamenüről van szó.
Természetesen ha kiszedem a eredeti primary-links.css -ből az említett sort, akkor elértem a kívánt hatást, de abba nem illik belepiszkálni :)

0
0
Phoere képe

Egy adott elemnek a befoglaló elem közepére igazításához a margin: auto beállítás kell és ez szerintem szabványos, mindenképpen működőképes.

0
0

Csökönyi Ferenc

Valsartan képe

Igen :) Próbáltam már. De amíg a padding:0 érvényben van, addig nem akar elmozdulni a bal szélétől.

0
0
knorbi képe

Próbáld ki a padding: inherit; initial; unset; értékeket. Hátha jó lesz valamelyik.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

Phoere képe

Nem ismerem konkrétan a Marinelli div-struktúráját, de ha az eggyel magasabb elem width és margin paraméterével próbálsz játszani? Persze lehet, hogy ez már több div-et is tartalmaz, így nem célszerű hozzányúlni. Csak tipp.

0
0

Csökönyi Ferenc

charlos képe

padding: 0 !important;

vagy:

padding: none !important;

Szerintem...

0
0

--

Üdv:
Charlos

Valsartan képe

Sajnos nem jó egyik sem. Valami olyasmi lenne jó, mint a list-style-type: none, csak itt a „#navigation-primary > ul > li” -re.

Vagy nem tudom. Kezdem feladni :(

0
0
pp képe

1. Átmásolod a css-t az alsminkbe. (figylej oda, hogy ha vannak a cssben, akkor a képhivatkozások is updatelve legyenek, pl. ../marinelli előtaggal, ha várhatóan ugyan úgy a /sites/all/themes könyvtárban van a saját és a marinelli smink is.)
2. smink info fájljában a stylesheets tömbbe felveszed ezt a css-t. (a lényeg, hogy ugyan az legyen a neve)
3. kitörlöd a sminkedben levő css-ből a sort.

pp

1
0
Valsartan képe

Ez az! Köszönöm! Ez bevált, így jó lesz.

0
0
aboros képe

azon, hogy padding: 0px, azon nincs mit kikapcsolni, az már ki van kapcsolva, nulla a padding. elhiszem, hogy a css átmásolásos-felülírós "megoldástól" megjavult a dolog, de kétlem, hogy a padding miatt. a padding: none; és a padding: 0px az ugyanaz, mintha nem is írtál volna semmi paddingot. valami más miatt javult meg.

0
0

-
clear: both;

Valsartan képe

Számomra az a lényeg, hogy sikerült úgy beállítani, hogy az esetleges smink frissítésekor nem kell majd az utókornak keresgélni mi okból mászott el a menü. Annyiban vitatkoznék csak, hogy amíg a padding: 0 -át értelmezi a böngésző, addig a padding: none -t figyelmen kívül hagyja.

Nem szép megoldás, de sajnos nem találtam mást. Az eredeti primary-links.css -be való belegányolásnál mindenesetre talán jobb.

HA valaki tud jobbat, ne rejtse véka alá :) Feladat csak annyi, hogy D7-ben a marinelli-7.x-3.0-beta11 smink primary menüjét középre kell igazítani. (Azt nem tudom számít-e de a megjelenésben a megamenu be van kapcsolva - szükség van rá)

0
0
simont képe

Én is használom a Marinelli sminket, és nálam működik az alsminkben a lent leírt megoldás.

A #navigation-primary ul -nak nem tudsz adni padding: none; értéket valamiért, nem tudom miért.

Viszont tudsz adni egy százalékos értéket, amivel középre sikerül varázsolnod a menüsort (a százalék számértékét neked kell meghatároznod):

  1. #navigation-primary ul{
  2. padding: 0 0 0 3%;
  3. }

Ezzel az egész menüsort eltolod egy kicsit jobbra, középre. Lehet, hogy ez segít, és nem kell belenyúlnod az eredeti sminkbe.

0
0

SimonT