Almenük megjelenése

neptunus képe

Sziasztok!

Szeretnem a segitsegeteket kerni!

A problemam a kovetkezo:

4.6.7-es Drupalt hasznalok. A lap bal oldalan van egy menu, aminek vannak almenui.
Letrehoztam a kategoriakat az alkategoriakkal, majd ugyan azt a fa szerkezetet elkeszitettem a menu-ben is. A gond az, hogy az almenuk CSAK akkor latszanak, ha a szulo menu nyitott, igy viszont nagyon hosszu a menusor es attekinthetetlenne valik. Ha a menu zart, akkor hiaba kattintok a szulo menure, akkor sem nyilik le, csak a szulo tartalma latszik. (http://biobest.tx.hu)
(Pl.: termekek/teak almenui nem latszanak, mert zart; bergyartas/teak almenui vegig latszanak mert nyitott)

Hasonlo menu rendszert hasznalok egy masik lapon, de azt 4.5-os Drupal hajtja. A kategoria es a menu rendszer kialakitasa ugyanazon elv szerint tortent, de ott majdnem jol mukodik. Ott rendesen lenyilik az almenu, mikodik is szepen, de ha megnyitok egy tartalmat az egyik almenubol, akkor a tartalom megnyitasaval egyutt a bal oldalon bezarodik az almenu, igy az adott kategoriaban nehezkes a keresgeles. (www.jatekudvar.hu).

1. Hogyan lehet a kulonbozo verziokban szabalyozni hogy a menu lenyiljon ha rakattintunk, illetve hogyan lehet "nyitva tartani" ha egy cikkre ra klikkel az ember?
2. Szinten erdekel, hogy mit kene a linkhez beirnom, ha az adott szulo menube nem szeretnek tartalmat beilleszteni, csak annyit, hogy rakattintaskor lathatova valjanak az almenui es mondjuk addig az a tartalom maradna a kepernyon ami addig is ott volt?

Segitsegeteket elore is koszonom! Es OROK HALA MINDENKINEK aki a DRUPALT fejleszti!

Foldes Peter
(neptunuskukacfreemailponthu tel.:+36305725251)

Paal képe

Szia!

Lehet, hogy ez megoldás neked, én is most jöttem rá, mivel hasonló problémával küzködtem:

- létrehozol az adminisztráció/menü beállításoknál egy új "fő" menüt a "menü hozzáadása"-val. Ekkor létrejön egy ugyan ilyen nevű blokk is.
- ehhez hozzáadod a menüpontokat
- utána az adminisztráció/blokkoknál engedélyezed a létrehozott blokkot, és elvileg már meg is vagy.

Üdv, Pali

Ps.: 4.7.x-es Drupállal készítettem, nemtom, hogy a korábbiakkal is így van-e ez. Tudomásom szerint a 4.7-es sorozattól eléggé módosult a menü rész.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan