Alapértelmezett nyelvként a böngésző nyelve

kisferenc képe

Egy ideje keresek sikertelenül megoldást arra, hogy az oldal megnyitásakor az alapértelmezett nyelv, a böngésző nyelve legyen. Megoldás modullal vagy anélkül, mindegy.
$_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] -el meg cookie-kal meg tudnám oldani, de biztos van szebb megoldás.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Balogh Zoltán képe

Ehhez nem kell semmiféle modul, mivel ezt helyből tudja a Drupal. Az admin/settings/language/configure/language oldalon válaszd az Útvonal előtagok nyelvi alapértelmezéssel lehetőséget (Path prefix with language fallback)

Ha az útvonal valamely nyelvhez beállított előtaggal kezdődik, az a nyelv lesz kiválasztva. Ha nem sikerül ilyen előtagot azonosítani, a felhasználó Saját adatok oldalon beállított nyelvét választja, vagy ha ilyen nincs (például nincs belépve a látogató) akkor a böngésző beállításait veszi figyelembe. Ha így sem sikerül választani, a webhely alapértelmezése lesz a nyelv.

0
0
kisferenc képe

Köszönöm, bár megviccelt egy kicsit, először nem működött mert a beállításoknál át kellett állítani a "Csak útvonal előtagok." -at "Útvonal előtagok nyelvi alapértelmezéssel."-re.
De köszönöm a rávezetést!

0
0
Balogh Zoltán képe

Nem teljesen vágom, hogy mi viccelt meg, és miért nem működött elsőre, mert ugye én is azt írtam, hogy az "Útvonal előtagok nyelvi alapértelmezéssel" opciót válaszd ki. De a lényeg, hogy működik. :)

0
0