Adott iras adott menu ala keruljon.

janoska képe

Azt szeretnem megtudni, hogy egy adott irast ha bekludok, hogyan lehet megoldani, hogy egy menu ala keruljon? Pl. hirek menu ala. Hiaba allitom be a kivan menupontot az iras bekuldesenel a szulo menupont alatt, csak nem csinalja meg. Koszonom elore is a segitseget.

Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Elvileg így kell

0
0

Nagy Gusztáv

crt képe

Nem lehet, hogy a menü blokk, amibe belerakod rejtve van az adott útvonalon, vagy nincs jogosultsága a felhasználónak hozzá?

Üdv: Zoli

0
0
janoska képe

Bloggal ki lehet valtani, de en nem azzal akarom megoldani.
Raadasul a kep csatolas se megy (irasokhoz:)).
Szavazas adott cikken belul se..
Szoval...
Kar, hogy gyakorlati utmutato nincs magyarul, csak ilyen altalanos dolgokrol (telepites, egyszeru oldal kialakitas stb.).
Itteni forumokba meg nem talalni mindenre megoldast :(

0
0
pp képe

Valószínűleg Te mindig azt állítod be a menünek, hogy hirek. Ez nem jó, mert a hírek az egy menüpont és ez alá mint almenüpont vehetnél fel minden írást. így idővel hasznavehetetlen lenne a rendszered, mert lenne 100trillió menüpont a hírekben. Te nem ezt akarod. Te azt akarod, hogy a hírek menüpontra kattintva megjelenjenek a friss hírek. Ez úgy tudod megtenni, hogy a létrehozol egy szótárat (mondjuk rovatok) ebben egy hírek kategóriát, majd minden írást beraksz ebbe a kategóriába. Ezekután a menüben fel kel venned egy új menüpontot Hírek szöveggel és az url-be a taxonomy/term/# és itt a # helyére a kategória id-ját kell betenned. Ha még ilyet nem csináltál, akkor 90%, hogy 1 lesz ez a szám ;)

Nézd meg a tanarurkerem.hu-n a híroldalas részt.

pp

0
0
janoska képe

Jelentem onnan tanultam amit tudok (a kategorizalast is) :)

djoldala.extra.hu ez az oldal. Bloggal okes, meg amit irsz az is tiszta.

De en azt akarom, hogy ha bekuldok egy irast, akkor az pl. a Hirek menupont ala keruljon, es ne a cimlapra (ha azt a pipat kiveszem a bekuldesnel, akkor a hir sehol nem lesz lathato, hiaba allitom be a szulo menupontot)

0
0
crt képe

Az előbb pp szépen leírta, mit kell csinálni, de akkor még egyszer:
- Készítesz egy szótárat, benne egy "hírek" kategóriát.
- Bejelölöd, hogy a kategória választás jelenjen meg az írás tartalomtípusnál (vagy ha erre a célra egy új tartalomtípust definiáltál, akkor annál), valamint a "szükséges" checkboxot.
- Leveszed az adott tartalomtípusról a "Címlapra kerül" jelzőt.
- Felviszel egy álnevet az újjonnan létrehozott hírek kategóriára: taxonomy/term/# -> hirek
- Készítesz egy menüpontot, ami a "hirek" útvonalra mutat.
- Ezt követően ha felviszel egy tartalmat, megjelenik a kategória kiválasztás, benne alapértelmezetten a hírek kategória és a beküldött tartalom a menüpontod alatt megjelenik.

Üdv: Zoli

0
0
janoska képe

Ezt irtam elobb is, hogy ez tiszta (es megcsinaltam mar ezt is), de kategoriak mar vannak, s csak egyet akarok ami megjelenik a hirek mellett (ergo nem akarom, hogy mellete legyen az altalad peldakent irt hirek (fo?)kategoria is a meglevo kategoriak mellett).

Egyelore a blog modul segitsegevel megtudom oldani, de hat akkor meg kiirja, hogy blog... :)

Most, ha az oldalt meglesed, latod mirol beszelek.

0
0
pp képe

vagy legalábbis én nem értem mi a problémád. Talán az, hogy a menü nem más, mint egy linkgyűjtemény. Szöveg + url semmi több. Tehát a menü nem oldalak gyűjteménye, hanem linkeké. Azt kéne leírnod, hogy milyen nézeteket/listákat szeretnél és akkor tudunk segíteni, így nem. (fórumon úgy érzem nehéz lesz ezt a párbeszédet lefolytatni ;))

Egy hír úgy jelenik meg a hírek menüpontban, hogy a hírek menüpont egy kategória elemeit listázó url-re mutat és ebbe a kategóriába/listába kerül bele a node. Vili ez? (nehogy azt írd, hogy villi, ha közben ennek homlokegyenest mást írsz folyton, legalábbis így tűnik.)

Azt, hogy mi kerüljön bele egy listába azt tudod a Drupal felületéről szabályozni. Azt, hogy mi jelenjen meg nem mindig, néha szükség van sminkelésre is ahhoz.

pp

0
0
janoska képe

Pedig en teljes mertekben ertem amit irtok, de igy nehez elmagyarazni, hogy mit akarok, csak akkor ha megnezitek az oldalt :). En ugy akarom megoldani, hogy NE jelenjen meg egy UJ hirek kategoria az iras bekuldese utan (mellett), hanem csak EGYET akarok, pl. Belfold, Bulvar stb...

Azert irtam, hogy a bloggal megtudom oldani, de ha meg egy blogot akarok inditani akkor bajban leszek...

Logikus az lenne, hogy iras bekuldesnel a Menupont beallitasnal kivalasztom az egyik menut es az ala rakja be, de hat azt meg nem csinalja meg, pedig elso hozzaszolo is azt irta, hogy pedig ugy mukodnie kellene.

MOD: Raadasul mivel extra.hu alatt alnev se megy, igy ott is megjelenik a naptar esblog alketegoriak, ahol nem kellene :)

0
0
Nagy Gusztáv képe

elso hozzaszolo is azt irta, hogy pedig ugy mukodnie kellene

Ahogy a többiek hozzászólását olvasom, én is helyesbítem magamat. A többiekkel értek egyet.

Szerintem addig kár tovább ragozni a félreértésünket, amíg ezt végig nem nézed: http://tanarurkerem.hu/node/44 különösen: Rovatok létrehozása, Kategóriák elhelyezése a menüben. Szerintem nem is lesz utána több kérdésed.

0
0

Nagy Gusztáv

janoska képe

En igazabol arra gondoltam, hogy uj tartalom tipust csinalok de utvonalat ott se tudok megadni (node/4), amivel automatikusan a Hirek ala rakna.

0
0
Képes Viktor képe

A többiek tényleg teljesen jól leírták, hogy mi a legegyszerűbb megoldás. Az is ott van, hogy az útvonalat hogyan hozd létre. (a menüpont hozzáadásánál a hírek nevű menühöz a taxonomy/term/# útvonalat add meg, ahol a # valószínűleg 1 lesz, innentől minden olyan tartalom magától bekerül ebbe a menübe, ahol bepipáltad a létrehozott egyetlen szótár egyetlen kifejezését.)
Egyébként pedig ha a másik szálon indulsz el, miszerint "uj tartalom tipust csinalok", akkor ahhoz, hogy egy oldalon listázd az adott tartalomtípust, ahhoz a views modulra lesz szükséged. Ezzel adott szabályok szerint adott formában listázhatod a tartalmakat, egy oldalon (vagy akár blokkban). Ezt a modult amúgy is érdemes megismerni, mert igen hasznos, bár első ránézésre bonyolultnak tűnhet...

0
0

Képes Viktor - Macroweb

janoska képe

Lattam, hogy sok mindenre jo a Views, lassan tenyleg meg kell ismernem :)
Csak extra alatt nem igazan lehet mukodesre birni (lehet keves az a 16 MB memoria meret amit ad az extra az adatbazishoz)

0
0
janoska képe

Sajnalom sracok de nagyon nem egy szinten vagyunk, lehet en fogalmaztam meg rosszul, de nekem nem olyasmi a problemam, hogy kategorizalas (azt en is ismerem, tudom hogy kell). Bár belegondolva, nem is lenne egyszeru leirni :)

0
0
janoska képe

...mert mar lassan a hajamat tepem :)

Akarok egy menut, aminek a neve Hirek legyen. (ez megvan)
Csinaltam egy szotarat, ahol vannak Belfold, Kulfold, Sport stb...kifejezesek, ezutan beallitom, hogy az Iras bekuldesenel valasztani kelljen, hogy a bekuldott iras (hir), melyik kategoriaba tartozzon. (ez is kesz).
Na most jon az en problemam, hogyan helyezem el ezeket az irasokat a Hírek menupont ala? anelkul, hogy egy uj szotarat kellene alkalmazni, mert azzal megoldhato, de akkor 2 kategoria lesz lathato a beuldott hirek mellett (pl. hirek belfold), de en csak egy kategoriat akarok latni ott (belfold) :)

A leglogikusabb az lenne, hogy ha kivalasztom az iras bekuldesenel a szulo menupontnak a Hirek-et, de az meg nem mukodik.

A Blog modullal megtudom oldani, de ott meg latszik az "admin blogja" felirat. (raadasul ha tovabbi blogokat akarok akkor gondban lennek)

MOD: Istvannak azert sikerult, mert o videoban a cimlapra hivatkozik, mikozben a bekuldott hirnel kiveszi a pipat a cimlapra kerul-nel. De en a cimlapra mast akarok rakni.

0
0
pp képe

hozz létre egy hírek kategóriát, ennek az alkategóriái lesznek a belfold, kulfold, stb

A menübe pedig tedd bele a taxonomy/ter#/all

ahol # a hirek kategória azonosítója.

Ez elvileg azt csinálja ami neked kell.

pp

0
0
janoska képe

Csak kar, hogy az all-t elfogajda, mint utvonal, de ha a linkre kattintok akkor a "Kért oldal nem talalható" uzenet fogad.

0
0
Nagy Gusztáv képe

A másik fórumon (http://drupal.hu/node/4338) tárgyalt taxonomy_menu modul nem jó? Ahhoz nem kell új szótár, alapból generálódnak a menüpontok a kifejezés alapján stb. Szerintem azt próbáld ki, és kész is leszel.

0
0

Nagy Gusztáv