Admin se írhat comment-et, access denied (drupal 5.0)

zsoltee képe

Sziasztok!

Bocs, hogy új topicot kezdek, nem tudom, hogy mi itt a szokás, de nem találtam megfelelőbb helyet. A probléma a következő:

Van egy tesztrendszerem, ahol most próbálgatom a drupal lehetőségeit (5.0 beta2), viszont egyik napról a másikra megszűnt a lehetőség, hogy kommentet írjak bármihez is. Se vendég, se admin, senki nem küldhet be kommentet, ezt a hibát kapom:

Access denied
You are not authorized to access this page.

ha a főoldalon rányomok, hogy add new comment, akkor rögtön ez jön be, de ha a tartalmat nézem meg, akkor a lap alján megvan a comment form, viszont preview és post esetén is a fenti hibát kapom. Biztos vagyok benne, hogy ez egy bug, mert az admin nem kaphat 403-as hibát :) Viszont fogalmam sincs, hogy mit változtattam meg, amitől ilyen lett.
Telepítettem a smileys és az adsense modult (ehhez a profile-t is), a comment settingshez hozzá se nyúltam, próbaképp kikapcsoltam az új modulokat, de így is ugyanaz.

Örülnék, ha valaki tudna segíteni, mert elég rémisztőnek tűnik, hogy egy ilyen nagy rendszernek a mélyére ássak... mondjuk előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz :)

Hojtsy Gábor képe

Az admin most 1. számú felhasználót jelent, vagy "csak" admin jogokkal rendelkező embert? Utóbbi esetben meg kellene nézni, hogy tényleg van-e hozzászólásra jogod.

0
0
zsoltee képe

Igen, 1. számú felhasználó. Szóval elég vicces a dolog. Azóta megoldottam egy kis trükközéssel. Próbáltam belemászni a drupal mélyére, de kicsit komplikált volt így elsőre. Nagyjából arra jutottam, hogy első nekifutásra nem talál olyan nézetet, hogy comment/reply és emiatt nincs jogom megtekinteni. Viszont egy olyan trükkel összejött, hogy egy korábbi pontra beszúrtam ugyanazt a lekérdező függvényt, amivel megnézi, hogy van-e ilyen (comment/reply), így 2. próbálkozásra, amikor már fontos, hogy jó legyen, akkor meg is találja, és beenged. Nem igazán értem az okát, de most jó. Megvárom a végleges 5.0-t, és megnézem, hogy ott fennáll-e a probléma, ha nem akkor betudhatjuk beta bugnak :) Ha nagyon érdekel, megkeresem, hogy pontosan mit is írtam át, de remélhetőleg a rendes kiadásban már nem kell trükközni.

0
0
zsoltee képe

Felraktam a végleges 5.0 verziót, és ugyanez volt a hiba. Csak sajnos elfelejtettem, hogy hogy is oldottam meg korábban. De azóta megtaláltam.
a fájl a következő:
// $Id: menu.inc,v 1.146 2007/01/14 01:37:48 unconed Exp $

a javított kódrészlet pedig ez:

function menu_execute_active_handler() {
 if (_menu_site_is_offline()) {
  return MENU_SITE_OFFLINE;
 }
 
 menu_get_active_item();	// EZT ÍRTAM BELE ÉN
 $menu = menu_get_menu();
 
 // Determine the menu item containing the callback.
 $path = $_GET['q'];
 while ($path && !isset($menu['callbacks'][$path])) {
  $path = substr($path, 0, strrpos($path, '/'));
 }


Hangsúlyozom, hogy továbbra se értem a hiba okát, és hogy ez miért oldja meg, annyi biztos, hogy enélkül volt hiba, ezzel nincs :) Azért örülnék, ha valaki megmagyarázná...
0
0