Adatbázis probléma

Gyuree képe

Sziasztok!

Átköltöztettem egyik helyről a másikra egy oldalt, és az adatbázis frissítése óta ezt az üzenetet szajkózza nekem:

user warning: Duplicate entry 'modules/recipe/plugins/recipe_recipeML.module' for key 'PRIMARY' query: INSERT INTO system (name, info, type, filename, status, throttle, bootstrap) VALUES ('recipe_recipeML', 'a:10:{s:4:\"name\";s:15:\"Recipe recipeML\";s:11:\"description\";s:59:\"Enables importing and exporting of recipeML format recipes.\";s:12:\"dependencies\";a:1:{i:0;s:6:\"recipe\";}s:7:\"package\";s:6:\"Recipe\";s:4:\"core\";s:3:\"6.x\";s:7:\"version\";s:7:\"6.x-1.5\";s:7:\"project\";s:6:\"recipe\";s:9:\"datestamp\";s:10:\"1288102534\";s:10:\"dependents\";a:0:{}s:3:\"php\";s:5:\"4.3.5\";}', 'module', 'modules/recipe/plugins/recipe_recipeML.module', 0, 0, 0) in /home2/vagyonkl/public_html/waldorfveszprem/includes/module.inc on line 147.

Nem tudom mit kellene tennem, hogy ez itten jól eltűnjön.
Gondoltam, hogy újra felmásolom az egészet, de közben kerültek fel friss tartalmak, amiket nem szeretnék elveszíteni.

Remélem, hogy Ti tudtok valami egyszerű megoldást, ha nem, akkor marad az újrarakás...

Köszi:
Gyuree

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
Gyuree képe

Ja, és ez van a module.inc 147-ik sorában:

db_query("INSERT INTO {system} (name, info, type, filename, status, throttle, bootstrap) VALUES ('%s', '%s', '%s', '%s', %d, %d, %d)", $file->name, serialize($files[$filename]->info), 'module', $file->filename, 0, 0, $bootstrap);

0
0

Bíró György

Phoere képe

A probléma oka az, hogy a PRIMARY kulcsot duplikálnád telepítéskor. Ez pedig csak egy lehet minden SQL táblában.Csak tippelek: áttelepítést úgy csináltad, hogy feltelepítetted az új helyre a drupalt, majd után a mentett adatbázist feltöltenéd.
Ha a mentett adatbázis tartalmazza a CREATE TABLE parancsot, akkor ez ütközhet, mivel már létezik az adott tábla.
Tehát valahol a 147. sor előtt keresd meg ezt és töröld ki. A telepített adatbázisban pedig ürítsd ki a táblázatot, hogy üres táblázatba írja be az áthozott adatokat.

Persze mindenről legyen előtte mentésed (bár a szűz telepített drupalt könnyű reprodukálni).

Remélem, tudtam segíteni.

0
0

Csökönyi Ferenc

Balogh Zoltán képe

Szóval az a hibaüzenet lényege, hogy a rendszer szeretne írni egy sort a system táblába, de az elsődleges kulcs ütközése miatt ez nem sikerül. A system tábla elsődleges kulcsa a filename, tehát a Drupal valamiért nem veszi észre, hogy a kérdéses sor már szerepel a táblában. Én simán átírnám a már létező, kulcs alapján ütköző sorban a filename értékét valami fals értékre, aztán ha minden kerekedik, akkor törölném ezt a fals sort a táblából.

A jelzett system tábla ürítése, meg a kódban turkálás nem biztos, hogy üdvözítő megoldás lesz.

0
0
Gyuree képe

Köszi a válaszokat, Phoere-nek igaza lehet, fél 3-kor az ember néha rosszul nyom:)))
Viszont Zoli megoldása jobban tetszene, de ahhoz kell még pici segítség!
Idáig eljutottam, itt mit tegyek?

0
0

Bíró György

csg képe

Ahogy Zoli is írta, az a baja, hogy az adott táblában már szerepel egy rekord ugyan azzal a filename-mel. Írd át valami tetszőlegesre ezt a mezőt (tehát a képen a legfelső Érték mező tartalmát), és próbáld újra. Ha sikerült, és minden működik, utólag törölheted is ezt az átírt mezőt.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

Gyuree képe

Ok!
Köszi!
Sikerült is!!!
Még egyszer: Köszönet!

0
0

Bíró György