Adatbázis mentés

tigger képe

Szeretnék egy mentést csinálni a szerveren lévő honlapomról. Az adatbázis mentését a phpmyadmin-on keresztül, export funkcióval gondoltam.

Úgy néz ki, mintha minden rendben lefutna, de kicsinek találtam a fájlt és megpróbáltam a gépemre visszatölteni. A cache_form tábláig jut el, és az sem teljes. Kérdeztem a szolgáltatót, mi lehet a baj, és csodálkozott az adatbázis méretén (össz. 35,5MB). Azt mondta, a php.ini-ben keresgéljek, de ennél többet nem tud segíteni.

A 35 megán én is elgondolkodtam, és azt látom, hogy a cache_form tábla mérete 26,5MB. Gondolom, ez így nem túl jó. Mivel cache-sel kezdődik a neve, talán ez űríthető lenne.

Kérdés:
1. Jól gondolom-e, hogy ki lehet űríteni?
2. Hogyan? (bemegyek a cache_form-ba és a kiűrít gombra kattintok, ilyen egyszerű?)
3. Mi van a többi cache_ táblával?

és végül: Ha nem jól gondolom, hogy tudnám lementeni az adatbázisomat?

Elnézést a kérdésért, nem találtam választ, és mivel az éles oldalról van szó, nem merek az adatbázisban turkálni próbaképpen. Viszont nem vagyok nyugodt, ha nem tudok menteni...

dióhéj képe

én az összes cache táblát ki szoktam üríteni
meg a watchdogot (egyszer töröltem is véletlenségből amilyen béna vagyok)
amúgy mentésre a phpMyBackupPro nevezetű programot használom, tesztoladalon kipróbáltam, kiválóan működik, csak a hosszú ő-re és hosszú ű-re nem tudok olyan megoldást, hogy ne kérdőjeleket tegyen a helyére.....sok okosságot írnak pedig mindenfelé, de egyik se jó....

0
0
tigger képe

Vagyis mi a módja? Azt nem tudom/merem egyedül eldönteni, hogy az űrít gombra kattintva a rekordokat törli, vagy a mezőket...

Egyébként közben készítettem egy mentést a jelzett tábla nélkül, localhoston importáltam, hozzáírtam kézzel egy táblát, és úgy tűnik, minden működik - bár ez még nem teljes körű teszt.

Köszönöm a megerősítést, tehát tényleg űríthető - na de hogyan :)

0
0
tigger képe

még jó, hogy van a localhost... Eszembe jutott, hogy a mezők nélkül nem sok értelme van egy táblának (persze lehetne utólag felvinni bele mezőket, na de törölni őket mégsem logikus). Szóval "itthon" rányomtam a kiürít (és nem űrít, ezt időnként elszúrom) gombra, és tényleg csak a rekordokat törli.

Cache*-ek ürítve, az adatbázis méret 6M alá csökkent, mentés sikerült (vissza is töltöttem), minden OK. Köszönöm a segítséget!

0
0
tigger képe

a watchdog-gal is ugyanez? Miért, az a tábla mit tartalmaz?

0
0
dióhéj képe

watchdoggal ugyanez...kiürít...naplóz minden eseményt az oldalon, ha nagyforgalmú az oldal, akkor eléggé megnöveli az adatbázis méretét ez is.....

0
0
gyuri2012 képe

Tegnap (d6) phpmyadmin-al exportáltam adatbázist, aztán később vissza szerettem volna rakni..., importkor kezdetben a cache-el kezdődő táblák feltöltésénél volt gond.
Azokat végülis kiszedtem az importálandó file-ból..., akkor a local_source leendő tartalma nem akart felmenni...
Végül feladtam...

Igen, phpmyadmin-ban az ürítés jó lesz neked....
de azért mindig csinálj mentést mielőtt bármit működsz az adatbázisban!

0
0
Jaxx képe

Üdv, csatlakozik témához, ezért bátorkodtam ideírni. Kérdésem a következő, új tárhelyre költözik az oldalam, de az adatbázisból kizárólag a híreket, blogokat, fórumokat, hozzászólásokat, és a usereket menteném ki. Melyek azok a táblák amik ezekhez kellenek? Egyszer már próbálkoztam, de valamiért nem volt jó az importálás, és a fele adat hiányzott.

0
0

Jaxx

nevergone képe

Légyszives, legyen már az új kérdés új téma!

0
0