Adaptive/Responsive Design

Anonymous képe

Sziasztok!

Milyen módon segíti a 7-es Drupal az Adaptive illetve Responsive Design kialakítású oldal elkészítését?

Megúszható, hogy CSS-ben módosítsunk, vagy van erre menüs megoldás?

Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

Először szerintem definiáld, hogy te mit értesz a fenti fogalmak alatt?

0
-1
MeLa képe

Valószínűleg erről van szó. Ezt pedig szerintem a sminkeléssel lehet elérni: a Drupállal előállítjuk a különböző blokkokat, majd a sminkkel beállítjuk, hogy milyen szélességű megjelenésnél melyik blokk hol és hogyan látszódjon. A kérdésre tehát a válasz: 7-es Drupal az Adaptive illetve Responsive Design kialakítású oldal elkészítését azzal segíti, hogy nagyon rugalmas sminkelési rendszert tartalmaz :-)

3
0
vacati képe

Olyan oldalmegoldásra van szükségem, ami arányosan kicsinyíti a tartalmat a képernyőfelbontáshoz, mert vannak az oldalon jpg képek, amikben hirdetés van, szöveg is, ezért ha a legtöbbet használt 1024×768-as mérethez igazítom a dolgokat, akkor nagyobb felbontásnál nagyon kicsi lesz a hirdetés.

Tehát nem más oldalelrendezést, hanem arányos méretezést szeretnék.
Gondolom a CSS-nek nem nagy ügy a betűméreteket arányosan állítani, ha nem fix-ként van megadva.

A képekkel is hasonló kéne.

Abban reménykedtem, hogy van olyan smink, aminél menüből be lehet állítani, hogy milyen képernyőfelbontásokra optimalizáljon.

Az az igazság, hogy a Bartik nekem tetszik és azzal csináltam, majd észrevettem, hogy ez 1024×768-ban nagyon nem jó, mert a jpg képek, hirdetések miatt görgetni kell, ami nagyon nem jó.

0
0