Ability smink

dióhéj képe

Tud nekem abban valaki segíteni, hogy ezt a fölső kék csíkot (panelt) hogyan tudnám elérni?

http://drupal.org/node/206432

az én oldalamon sajnos nincs ilyen

http://fercmuvek.extra.hu/

Új panelt kellene készítenem?
Arra is gondoltam, hogy jó volna, ha oda tudnám tenni a kiemelt tartalmakat a címlapon.
Esetleg abban valaki tudna segíteni, hogyan tudnám a kiemelt tartalmat megkülönböztetni, azon kívül, hogy az oldal tetején van?
Egy doboz, vagy más szín, vagy valami elválasztó akármi...

Köszönök előre is minden segítséget, türelmesen várok, remélem mindent sikerült érthetően megfogalmaznom :-)

Fórum: 
pp képe

Nézd meg a blokkok beállító oldalon, hogy nincs-e ilyen reégió. A másik lehetőség, hogy a mission részbe tudod ezt beletenni.

A másik problémádra a válasz az, hogy a smink az ami ezt befolyásolja. Ha nincs benne, ilyen, akkor még mindig lehet szerencséd, mert az alap sminkek egy sticky osztályt adnak hozzá minden olyan node-hoz ami az oldalon kiemelt.

pp

0
0
dióhéj képe

köszönöm szépen, egyelőre missionba beírtam amit szerettem volna, ezt a sticky osztályt megpróbálom kinyomozni, hogy miféle szerzet vajon, mert nagyon úgy hangzik, mintha az lenne az igazi megoldás nekem, de most ezzel is elégedett vagyok :-)

0
0
dióhéj képe

sikerült a régió beállítás is, lehet is olyat választani, hogy tartalomfent, a blokkok között, a template.php-ban tehát be tudtam jól írnkálni amit kellett, viszont a page.tpl.php-val nem boldogulok, amit Edit írta valakinek segítségként, az nekem nem működik sajnos...arra gondoltam, hogy az a baj, hogy nincs eredetileg olyan, hogy sidebar top és ezért nem tudom odarakni...csak bal meg jobb van ugye, meg lábléc meg fejléc...nekem létre kellene hoznom egy sidebar top-ot valahogy, csakhát eléggé kezdő vagyok....valaki tudna ebben segíteni, hogy folytatni tudjam?

0
0
crt képe

A template.php fájban így adsz hozzá egy új régiót a meglévők mellé:

...
'sidebar_top' => t('sidebar top'),
...

Ezek után a page.tpl.php fájlban a $sidebar_top változóval tudsz hivatkozni rá, tehát az alábbi sort kell bemásolnod a megfelelő helyre: <?php print $sidebar_top ?>

Üdv: Zoli

0
0
dióhéj képe

ezt szépen meg is csináltam, csak a page.tpl.php-ba ezt írtam be, máshogy hibát jelzett
 if ($sidebar_top) {
 print $sidebar_top
 }

valami mégsem jó, mert a blokkoknál nem jelzi, hogy lenne ilyenem....nincs sidebar top...

0
0
crt képe

Másold be légyszi a template.php fájlból a sminkedneve_regions() függvényt.

Üdv: Zoli

0
0
dióhéj képe

{
return array(
'header' => t('header'),
'content_top' => t('content top'),
'sidebar_left' => t('left sidebar'),
'sidebar_right' => t('right sidebar'),

'sidebar_top' => t('top sidebar'),
'content_bottom' => t('content bottom'),
'footer' => t('footer'),
'user1' => t('user1'),
'user2' => t('user2'),
'user3' => t('user3'),
'user4' => t('user4'),
'user5' => t('user5'),
'user6' => t('user6')

);
}

0
0
crt képe

Ez jónak tűnik. A hozzászólásod azzal indítottad, hogy a régiót már ki tudod választani, csak nem jeleníti meg. Mit változtattál azóta?

Üdv: Zoli

0
0
dióhéj képe

viszont elképesztően lelassult az oldalam...szerencsére csináltam mentést a régió létrehozása előtti template.php-ről, visszatöltöttem, kipróbáltam és úgy sokkal gyorsabb...létezik, hogy néhány php script beírásával ennyire lelassul az oldal betöltődése?

0
0
aboros képe

de akkor valamit biztosan elrontottál. meg tudod mutatni a template.php és a page.tpl.php vonatkozó részeit?

0
0

-
clear: both;

bravium képe

Igazán nem kötekedni vagy fanyalogni akarok, de lenne egy kérdésem, mert oly régóta szeretném már egyes, Drupal alá sminket készítő emberek lelkivilágát megérteni...
Tehát: annak mi a bánat értelme van, hogy készítek egy faja kis sminket, hat extra régióval, de ez utóbbit úgy oldom meg, hogy nehogy már a mezei felhasználó is hozzáférhessen és használhassa anélkül, hogy könyékig belemászna mindenféle template fájlokba?
Ez számomra olyan, mintha egy autókereskedő eladna nekem egy BMW-t, de amikor átvenném a parkolóban, azt látnám, hogy téglákon áll, vagy felnin, viszont halvány reménytkeltő utalást kapnék rá, hogy ha valahonnan tudok kaucsukot szerezni, akkor előbb-utóbb lesz gumi is a kerekeken.

Kevésbé lírikusan, de továbbra is keserűen: olyan miért nincs soha, hogy benyitok a blokkadminba, és az Abilitynél azt látom, hogy VALÓBAN választhatok a hat extra régió közül, ahogy a sminkmester ígérte, nem csak a szokásos jobb oldalsáv, bal oldalsáv, tartalom, stb szerepel a lenyíló menüben?

0
0
dióhéj képe

azért mert az ability nem olyan
a salamanderben létezik ez a sok régió, viszont az sem tökéletes én azért gyúrtam össze a kettőt, némileg átszíneztem meg változtattam a siderbarok szélességén, így lett olyan, mint most:

http://fercmuvek.extra.hu/

0
0
dióhéj képe

amúgy a drupal sokkal profibb annál, minthogy azt várd el, hogy olyan legyen, mint egy készen kapott g-portálos oldal, vagy egy mindenkilapja aztán úgy piszkálhass bele ahogy akarsz...

érdemes beleásnod magad szerintem a kaucsuktermesztésbe is meg a téglagyártásba is, garantáltan élvezni fogod

0
0
bravium képe

Bár élvezném...! De nem vagyok ilyen perverz. :)
Természetesen nem várom el a Drupaltól, hogy olyan legyen, mint a géportál, mert akkor az ellenkező irányba szaladnék el.
Amit én elvárok, az a korrektség, jelesül az Ability smink készítőjétől. Egy szóval sem hirdeti, hogy az Ability nem olyan, hogy a Salamanderrel kell összegyúrni, hogy egyáltalán bármit is gyúrni és élvezni kell. Hat extra régiót ígér szikáran. És szerintem inkorrektül.

0
0
dióhéj képe

ez van :-)

de szerintem az Ability smink készítője és a Drupal nem egy fogalom

arról nem is beszélve, hogy nem túl valószínű, hogy ha letöltesz egy sminket, az maximálisan megfelel majd az elképzeléseidnek....az is lehet, hogy csak én vagyok ilyen fészkelődő típus, hogy ez is jó volna meg az is....így aztán átszabtam a kiemelt tartalom arculatát, illetve azt, hogy a node bekeretezve jelenjen meg, ne csak úgy a levegőben lógva....úgyhogy a salamanderre már csak nyomokban hasonlít....

amúgy semmitse értettem a sminkeléshez, itt javasolták a firebugot az oldalon, egészen ügyes kis jószág, sokat tudsz tanulni belőle...

0
0
bravium képe

Valószínűleg félreérthetően fogalmazok...
Nem az a bajom, hogy nem készen kapok egy olyan sminket, ami minden tekintetben megfelel a várakozásaimnak, hiszen ez gyakorlatilag lehetetlen. És igazad van, helyesbítek, baromira tudom élvezni, amikor a színek, méretek, fontok, miegyéb átfaragásával szép lassan kezd olyanná válni a cucc, amilyen anno megjelent a lelki szemeim előtt, amikor letöltöttem a sminket kiindulási alapnak.
Azt azonban korántsem tudom élvezni, amikor hosszú órák munkája után kiderül: mindaz, amire az egész koncepciót építettem, ami miatt az Ability-t kiindulási alapnak választottam, egyszerűen NEM IGAZ. Tehát nincs hat extra régió, illetve van, csak számomra érthetetlen, elérhetetlen, megfejthetetlen template fájlok mélyén. És akkor csak nézek keserűen, mert már sajnálom a belefeccolt munkaórákat, legeltetem a szemem a már elkészült módosításokon, aztán kinyitok egy üveg bort, és zokogva legyalulom a sminket a szerverről.
Hát így.
Na, befejezem, mert mindjárt kivágnak innen engem valami extra régióba, az is lehet, hogy mindjárt hatba egyszerre...

0
0
dióhéj képe

ahogy letöltöm az abilityt azonnal látom, hogy nincsenek azok a régiók....tehát eleve nem kezdek el sminkelni, átalakítani, fontokat próbálgatni....

0
0
bravium képe

Az extra régiók általában akkor jelennek meg, ha tartalmat helyezel beléjük. De igazad van, hiba volt nem ezzel kezdeni, és megbízni a készítő szavában.
De amilyen az én formám, ha ezzel kezdek, és örülök, hogy igaz, akkor valami másról derült volna ki, hogy nem úgy működik, ahogy ígérve vagyon.

0
0
crt képe

Szia.

A drupalban alapértelmezetten minden blokk, régió csak akkor jelenik meg, ha van benne tartalom. Nem értem a kirohanásod, főleg, hogy egy dev állapotban lévő sminkről beszélünk. Ennek ellenére letöltöttem, bekapcsoltam, működik.

Üdv: Zoli

0
0
bravium képe

Szia!
Nem érzem kirohanásnak, ha mások igen, akkor elnézést kérek. Azt persze elismerem, hogy a kelleténél keserűbbre sikerültek a hozzászólásaim, talán amiatt, mert előtte 36 órán keresztül egyfolytában melóztam, mint kiderült, totál értelmetlenül.
Először a Szerencse Fiának akartalak nevezni, amiért neked egyből sikerült, ami nekem nem, de aztán rájöttem, hogy inkább fordított előjelű a dolog. Mintha én szenvednék valami Drupaloid Bagaméri Szindróma hatásaitól, mert én sokszor járok úgy, akár sminket, akár modulokat nézünk, hogy ami másoknál működik, az nálam a Buddhának se'. Nem lennék meglepve, ha Mr. Buytaert felhívna a napokban, és egy különleges tesztelői állást ajánlana nekem.

0
0
pp képe

A gyakorlatod hiányzik és türelmetlen vagy.
1. türelem
2. gyakorlás

Nehéz elfogadni, hogy a tanulási folyamat eredménye nem maga a produktum - vagyis az elkészített weboldal - hanem az oda vezető út. Amint ezt elfogadod nem érzed majd kidobott időnek a tanulásra fordított perceket. Hidd el én is vért hugyozok amíg egy egy dolgot készség szinten elsajátítok viszont utána már csípőből megy.

pp

0
0
bravium képe

Kedves István!
Jólestek a szavaid, és - talán nem is érted - sokat jelentettek.
Drupal forever!
Köszönöm

(Itt ígérem meg, hogy nem nyújtom tovább a szakmaiatlan hozzászólások sorát, és nem kívánok "Hogyan izégattam CMS-t" - blogot tenyészteni ebből a topikból. Köszönöm a türelmet.)

0
0
dióhéj képe

naugyi
és minél többet szenved az ember valamivel, annál inkább megszereti

nekem még az sem veszi el a kedvem a drupaltól, hogy extra tárhelyre van telepítve, eddig még minden gondot sikerült megoldani, pedig az extrán aztán igencsak adódtak

0
0