500-as hiba Display Suite-tal való módosítás után "Manage display"-nél! Mit tegyek?

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

500-as errort kapok a layout Display Suite-tal való megváltoztatása után!

Csináltam egy nagy baromságot, mindenféle backup nélkül megváltoztattam a kinézetet egy adott content type-nál, ami vagy 30 fieldet tartalmaz, "One column"-ra állítottam a Display Suite modul által elérhető layoutok közül a megjelenést. Még a Field group modult is használom, jópár csoportom volt. A mentés után szétbarmolta a mezők elhelyezkedését a DS, pár szülőelem a csoportokból Disabled-re került, a gyerekelemei viszont nem, de indentálva voltak (beljebb tolódtak, ahogy egy group gyerekelemei).
Mentés után 500-as errort kaptam. Azóta a "Manage display" fület nem tudom elérni, mert 500-as hibajelzést kapok, sok várakozás után!

Mit tegyek?
Nagy hülyeség volt ezt backup nélkül megcsinálni, már tudom, de a kérdés, hogy most mit csináljak?
Ha uninstallálom a Display Suite modult, akkor mi történik, vajon helyreáll az eredeti megjelenítés?

Sürgős lenne, megköszönnék bármi ötletet!
Köszönöm előre is!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Most készítettem egy mentést a rossz állapotról (adatbázis-dump), és uninstalláltam a Display Suite-ot, minden almoduljával együtt. NEM oldotta meg a problémát, a Manage Display fülön továbbra is 500-as errort kapok...

Ez igen nagy baj, mert így nem tudom folytatni a munkámat, és amilyen hülye vagyok, a jó állapotról még egy sokkal korábbi változat lett lementve, ami meg gáz, mert azóta csomó node és egyéb módosítás is született... Nincs bármilyen ötletetek, hogyan tudnám orvosolni a problémát?

0
0
Sk8erPeter képe

Huhh, nagy kő esett le a szívemről, a Field group modul uninstallálása megoldotta. Szerencsére a megjelenítés ismét működik, bár persze a mezők sorrendje felborult, de ez legyen a legnagyobb baj.

Úgy tűnik, nincsenek túl jó barátságban a Field group és a Display Suite modul, egy groupon belüli rengeteg gyerekelem esetén... Lehet, hogy létrehozok drupal.org-on a problémával kapcsolatos issue-t, hogy más ne kapjon félig szívrohamot, ha ilyen történik. Esetleg a Display Suite-ba érdemes lenne belerakni valamiféle kezelést a field_groupokra, hogy ne robbantsa szét a csoportot, mert problémákat okozhat, mint látjuk. (Vagy egyben kerüljön a "Disabled" csoportba, vagy sehogy.)

Mindenesetre hatalmas nagy tanulság volt, hogy backup, backup, backup!!

0
0
szantog képe

Latest devet mindkettőből. dsből ráadásul 2.x-et.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Köszi, ezek vannak most engedélyezve:
Field group: 7.x-2.x-dev
Display Suite: 7.x-2.0-beta3+1-dev

Tehát a DS-ből ezek szerint inkább a 7.x-2.x-dev kellene, de amúgy bővebben miért, volt mostanában valami javítás ezekre vonatkozóan?

0
0
szantog képe

Nem hiszem, azért írtam, mert ezt használom, és semmi bajuk nincs egymással.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Simán lehet, hogy csak a szerver sz@r, amin próbálkozom, mert az admin/status/report megjelenítése során meg exceptiont kapok ezzel a hibával (a vonal utáni rész az érdekes): http://pastebin.com/SZ5qxVHZ, miközben ugyanezt az adatbázist és fájlrendszerbeli adatokat felhasználva localhoston hibátlanul működik ez az oldal is.
Tehát lehet, hogy localhoston a fenti para sem fordult volna elő. (Amúgy tudom, éles szerveren nem próbálgatunk, csak gyorsan kellett átszabnom a megjelenést, a megrendelő által elvárt formára, és hát nyilván ilyenkor jelentkezik a hiba.)

De még ha így is van, nem tudom, mi lehet az oka, milyen beállítás kevés neki, mert a memóriakorlát miatt már szóltam, hogy emeljék már meg 128 MB-ra, és meg is tették.

Amúgy én úgy teszteltem, hogy rengeteg (20-30) field volt berakva többféleképpen egymásba ágyazott field_groupokba, majd rámentem a "One column" layoutra, sok szülőelem a groupokból Disabledre került, és amikor vissza próbáltam mozgatni a szülőelemet a tisztes helyére, akkor sok AJAX-os kérés elindult (lásd sok-sok throbber mindegyik field mellett), és ezután kaptam az 500-at, és többé nem értem el a "Manage display"-t. A node-ok megjelenítése legalább nem ütközött hibába, még ha hiányoztak is belőle fieldek.

De az szerintem eleve nem valami értelmes megoldás a Display Suite-nál (vagy a Field group fejlesztőinek kéne megoldania), hogy széjjelvágja a field_groupokat, ezeket egyben kéne tartani.

0
0